Gündem Sabahattin Ali belgeseline ilgi

Sabahattin Ali belgeseline ilgi

23.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Nebil Özgentürk’ün yönettiği Sahabattin Ali belgeseli ‘Kayıp Kemiklerin İzinde’nin Türkiye’deki ilk gösterimini 29. Ankara Film Festivali’nde gerçekleştirildi.

Sabahattin Ali belgeseline ilgi

29. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde önceki gün usta belgeselci Nebil Özgentürk’ün, kızı Filiz Ali ile birlikte Sabahattin Ali’nin Kırklareli’nin Istranca dağlarında katledilişinin izini sürdüğü ‘Kayıp Kemiklerin İzinde’ belgeseli Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluştu. Gösterimi yönetmen Nebil Özgentürk ve Filiz Ali ile birlikte izleyen festival izleyicileri, film sonrasında duygusal anların yaşandığı çok özel bir söyleşiyi de izleme fırsatı buldu. Büyülü Fener sinemasında gerçekleşen ilk gösterime izleyicilerin gösterdiği yoğun ilgi üzerine ek bir gösterim tekrar izleyiciyle buluşturuldu.

Haberin Devamı

Sabahattin Ali belgeseline ilgi

1948 yılında faili meçhul bir cinayete giden Sabahattin Ali’nin kaybının üstünden tam 70 yıl geçti. Belgesel Sabahattin Ali’nin bir başka dünyasını ve hunharca işlenen cinayetten 70 yıl sonra Filiz Ali’nin babasının zalimce öldürüldüğü ormanın derinliklerindeki ‘olay yeri’ne gidişini anlatıyor. Özgentürk’ün belgeselinde Filiz Ali’nin hüzünlü yolculuğuna eşlik ettikten sonra belgeselin izleyiciyle buluşması da gözyaşlarıyla oldu. Filiz Ali, belgesel için Nebil Özgentürk’e teşekkür etti. Özgentürk ise festival izleyicisinin ilgisine teşekkür etmenin yanı sıra kariyeri boyunca hüzünlü öyküler anlattığını ifade etti. Etkinlik sonunda Nebil Özgentürk ve Filiz Ali kitaplarını imzaladı. Ankara Film Festivali, 29 Nisan’a kadar devam edecek.

Yazarlar