Gündem Sabancı Müzesi 15 yaşında

Sabancı Müzesi 15 yaşında

05.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ziyarete açıldığı 2002’den bu yana Picasso, Rodin, Dali, Rembrandt, Monet, Anish Kapoor ve Joan Miró gibi dünyaca ünlü birçok sanatçının sergisine ev sahipliği yapan Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), 15. yılı için baharı bir güne sığdırıyor.

Sabancı  Müzesi  15 yaşında

Ziyaretçilerine çok yönlü bir müzecilik ortamı sunan SSM, 15. yılı şerefine 13 Mayıs Cumartesi günü için özel bir program hazırladı. SSM’nin, geniş bahçesinin farklı noktalarında yapılacak program, ‘Müzede Yoga’ dersiyle başlayacak. Daha sonra Uninvited Jazz Band’in gün içinde farklı saatlerde seslendirecekleri swing ve blues parçalarıyla program sürecek. Etkinlik kapsamında gün boyu devam edecek diğer aktivite ise, 6-12 yaş arası çocukların katılacağı ‘Çocuk Atölyeleri’ olacak.

Haberin Devamı

Söyleşiler, konserler

Galeri ve Atlı Köşk’teki etkinliklerin de yer aldığı program kapsamında dileyen ziyaretçiler, ‘Feyhaman Duran. İki Dünya Arasında’ sergisini uzman rehberler eşliğinde gezebilecek. Sabancı Ailesi’nin yıllar boyu yaşadığı Atlı Köşk’ün bir ev-müze olarak ev sahipliği yaptığı koleksiyonlar, SSM koleksiyon yöneticileri Ayşe Aldemir Kilercik ve Hüma Arslaner ile konservatör Nurçin Kural Özgörüş’ün rehberliğindeki ‘Koleksiyon Buluşmaları’nda anlatılacak.

Ziyaretçiler Bora Çeliker Blues Band’in, 1940’lardan bugüne blues ve benzeri müziklerden örneklerin yanı sıra funk ve rock‘n’roll klasiklerini seslendireceği konserini izleme şansı yakalacak. SSM’nin 15 yılda İstanbul kültür ve sanat hayatında edindiği yeri, Cem Erciyes ve İhsan Yılmaz ve Ayşegül Sönmez bir söyleşiyle mercek altına alacaklar. 15. yıl etkinlikleri Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars konseriyle sona erecek.