Eğitim Sabancı Üniversitesi dünyanın en çevreci üniversiteleri listesinde

Sabancı Üniversitesi dünyanın en çevreci üniversiteleri listesinde

16.01.2013 - 12:22 | Son Güncellenme:

Sabancı Üniversitesi, bu yıl üçüncüsü yayınlanan ve Endonezya Üniversitesi tarafından düzenlenen "UI Green Metric Ranking" 2012’de 144. sırada yer aldı.

Sabancı Üniversitesi dünyanın en çevreci üniversiteleri listesinde

Sabancı Üniversitesi, bu yıl üçüncüsü yayınlanan ve Endonezya Üniversitesi tarafından düzenlenen "UI Green Metric Ranking" 2012’de 144. sırada yer aldı. Listede yer alan Türkiye’den bir diğer üniversitesi ise 209. sıradaki Bilkent Üniversitesi oldu.

Haberin Devamı

Tüm dünyadan üniversitelerin değerlendirildiği çalışmanın ana kriteri, karbon ayak izlerini azaltmak için çaba harcamak ve böylelikle küresel iklim değişikliğine karşı mücadele etmek olarak belirlenmişti.

Her üniversite için, “Konum ve Altyapı”, ”Enerji ve İklim Değişikliği”, “Atık”, “Su”, “Ulaşım” ve “Eğitim” altkonularında karbon ayak izleri değerledirilmiştir. Sıralama ile tüm dünyadaki üniversitelerde yeşil kampüs ve sürdürülebilirlik politikaları ile mevcut durumu sergileyecek bir sonuç ortaya koymak amaçlanıyor.

Üniversite yönetimleri ve sosyal paydaşlarının dikkatini çekmekle, küresel iklim değişikliği ile mücadele, enerji ve su sorunu, atıkların geri dönüşümü ve çevreci ulaşım konularına daha fazla önem verilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Çevre, ekonomi ve adalet temeline dayanan sıralamanın, tutumlarda değişiklik yaratması, sürdürülebilirliğe bağlı ekonomik ve sosyal problemlere daha fazla dikkat çekmesi hedefleniyor.