Gündem Sabancı Vakfı kısa filmleri ödüllendirdi

Sabancı Vakfı kısa filmleri ödüllendirdi

28.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sabancı Vakfı’nın, ‘Kısa Film Uzun Etki’ ismiyle ilkini düzenlediği Kısa Film Yarışması’nda ödüller önceki akşam gerçekleştirilen bir törenle sahiplerini buldu.

Sabancı Vakfı kısa  filmleri ödüllendirdi

Yarışmanın ödül töreni Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. ‘Mülteci Kadınlar’ temalı yarışmada, ön değerlendirmeyi geçen 15 film arasından ödül almaya hak kazananları Emin Alper, Tuba Büyüküstün, Ebru Ceylan, Stefan Arsenijevic ve Guy Seligmann’dan oluşan jüri belirledi.

Güler Sabancı, ödül töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Toplumsal kalkınma ile ilgili geliştirilmesi gereken konularda ilk adım; hiç şüphesiz ki geniş kitlelerde farkındalık yaratmakla başlıyor. Sosyal meselelerin sanat yoluyla ele alınmasının da konunun geniş kitlelere yayılmasında çok etkili olduğunu görüyoruz.”

Kısa Film Yarışması’nın birincisi ‘Duvar’ filmiyle Mustafa Koray Polat, ikincisi ‘Penaber’ filmiyle Ramazan Kılıç, üçüncüsü ‘Sınır’ filmiyle Ali Rıza Erdemir oldular. Ayrıca ‘Bir Hayatlık Göz’ filminin yönetmenleri Melih Can Dürser ve Beyza Kaya da mansiyon ödülüne değer görüldü. Dereceye giren filmlerin birincisi 15 bin TL, ikincisi 10 bin TL, üçüncüsü 5 bin TL ile ödüllendirildi.