Ankara Sabiha Gökçen Havalimanı'nı İşgal Girişimi Davası

Sabiha Gökçen Havalimanı'nı İşgal Girişimi Davası

27.11.2017 - 12:07 | Son Güncellenme:

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle 28 tutuklu sanığın yargılanmasına devam ediliyor

Sabiha Gökçen Havalimanını İşgal Girişimi Davası

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle 28 tutuklu sanığın yargılandığı davanın 12. duruşması başladı.

Haberin Devamı

Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binadaki salonda İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya, 28 tutuklu sanık ile avukatları katıldı.

TBMM ve Milli Savunma Bakanlığı avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Milli Savunma Bakanlığı ve TBMM avukatları, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, sanıklara soruşturmanın genişletilmesi taleplerini sormak için söz verdiği duruşma, sanıkların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

- Ceza istemleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 28 rütbeli subay ve astsubay ile 34 erin, "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

Haberin Devamı

İddianamede ayrıca, bazı şüphelilerin "silahlı terör örgütüne üye olmak", bazılarının da "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Mahkeme heyeti, davanın 10. duruşmasında er olan 34 tutuksuz sanığın dosyasının ayrılmasına hükmetmişti.