Gündem Sabıka Kaydı GBT Nasıl Sorgulanır? Yargıtay Dosya Sorgulama İşlemleri

Sabıka Kaydı GBT Nasıl Sorgulanır? Yargıtay Dosya Sorgulama İşlemleri

14.05.2015 - 15:18 | Son Güncellenme:

GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin online olarak yapılması büyük kolaylıklar sağlamıştır. GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve sabıka kaydı sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

Sabıka Kaydı GBT Nasıl Sorgulanır Yargıtay Dosya Sorgulama İşlemleri

Adalet Bakanlığı, son zamanlarda internet aracılığı ile bazı hizmetlerini vatandaşlara ulaştırmaya başlamıştır. Adalet Bakanlığı’nın vatandaşlara sunmuş olduğu bu gibi hizmetlerinden biri olan sabıka kaydı belgesi kaydını sorgulama işlemleridir. İnternet üzerinden GBT sorgulamanızı kolayca yapabilirsiniz. Yargıtay dosya sorgulama ve GBT sabıka kaydı sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Web üzerinden, sabıka kaydı sorgulama işlemleri için izlenecek adımlar şöyledir;

Adalet Bakanlığı tarafından sunulan sabıka kaydı sorgulaması hizmetini kullanmak için ise başlangıç olarak, e-devlet kapısı sisteminin resmi web adresi olan, https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır.

Hemen sonraki aşamada, e-devlet kapısı sistemine ise bilindiği üzere, T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi kullanılarak giriş yapılmalıdır.

Daha sonraki aşamada, burada e-devlet kapısı sistemine bu şekilde giriş yapılmasının ardından, açılan yeni sayfada, E-Hizmetler şeklinde bulunan başlığın alt kısmında Adalet Bakanlığı şeklinde yer alan bölüme giriş yapılmalıdır.

Haberin Devamı

Bunun dışında, bir diğer şekilde, yine e-devlet kapısı sisteminde yer alan ve Kamu Kurumları yazan bölüm üzerinden de, sabıka kaydı sorgulaması yapmak ve sabıka kaydı belgesi almak için işlem yapmaya devam edilebilir.

Ama diğer yandan eğer, E-Hizmetler bölümü üzerinden Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yapmak tercih edilmiş ise, burada Adalet Bakanlığı’nın sayfasında, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Hizmetleri şeklinde hazır bulunan bölüme gelinmelidir.

Tüm bu aşamaların ardından son olarak, burada açılan sayfada, Adli Sicil Kaydı Sorgulama yazan seçenek işaretlenmeli ve sabıka kaydı belgesi sorgulatılmalıdır.

GBT Sorgulama

Adalet Bakanlığı’nın internet üzerinden vatandaşlara ulaştırmış olduğu bir diğer hizmeti ise, GBT yani Genel Bilgi Toplama merkezidir. GBT, bilgilerinizin toplu halde bulunduğu bir sanal belgedir.

GBT sorgulama işlemleri, e-devlet sistemi aracılığı ile online olarak yapılabilmektedir.

GBT sistemi çatısı altında bulunan adli sicil kaydı sorgulaması işlemlerini online olarak, aşağıda anlatıldığı gibi yapmak mümkündür;

Burada, başlangıç olarak, e-devlet şifresi ve T.C kimlik numarası ile e-devlet kapısı sistemine giriş yapılmalıdır.

Hemen sonrasında, GBT sorgulama işlemi için, adli sicil kaydı sorgulama ekranında yer alan bilgiler görülecektir. Bu bilgileri okunmalıdır.

Haberin Devamı

Daha sonra, bu okunan bilgiler onaylanmalı ve devam et yazan butona tıklanmalıdır.

Ardından, açılan yeni pencerede; kurum türü, belgenin neden verileceği, belgenin nereye verileceği gibi bilgilerin sorulduğu bölümler doldurulmalıdır.

Sonrasında, yine bu sayfada yer alan ve sorgula yazan bölüm tıklanmalıdır.

Böylece, Adalet Bakanlığı çatısı altında resmi olarak bulunan ve GBT bilgilerinizi içeren sonuç ekranına ulaşabilirsiniz.

Yargıtay Dosya Sorgulama

Yargıtay dosya sorgulaması işlemlerini de yine internet aracılığı ile yapmak mümkündür. İnternet üzerinden Yargıtay dosya sorgulama işlemlerini iki farklı şekilde yapmak mümkündür. Buna göre;

e-devlet sistemi üzerinden yapılan Yargıtay dosya sorgulaması,

Yargıtay kurumunun resmi web adresi üzerinden yapılan Yargıtay dosya sorgulaması.

e-devlet üzerinden Yargıtay dosya sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Burada ilk olarak, e-devlet kapısı sistemine, https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yapılmalıdır.

Haberin Devamı

Daha sonra e-devlet sistemine, T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapılmalıdır.

Sonra burada, Yargıtay dosya sorgulaması yapmak için, E-Hizmetler bölümü üzerinden Yargıtay şeklinde bulunan bölüme gelinmelidir.

Son olarak, Yargıtay bölümünde yer alan alt başlıklar arasından, Dava Dosya Sorgulama yazan başlık seçilmelidir.

Yargıtay Kurumu üzerinden Yargıtay dosya sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Burada ilk önce, Yargıtay kurumunun resmi web adresi olan http://www.yargitay.gov.tr sayfasına giriş yapılmalıdır.

Hemen sonrasında burada bulunan Yargıtay dosya ekranı üzerinden; il adı, mahkeme türü, mahkeme, mahkeme esas numarası, mahkeme karar numarası, ve savcılık esas numarası gibi bilgiler doldurulmalıdır.