Gündem Sabıka Sorgulama ve GBT Kaydı Sorgulama- Yargıtay Dosya Durumu Sorgulama

Sabıka Sorgulama ve GBT Kaydı Sorgulama- Yargıtay Dosya Durumu Sorgulama

04.08.2015 - 12:50 | Son Güncellenme:

GBT-Sabıka kaydı sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemleri internet üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilmektedir. GBT sabıka kaydı sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemleri hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

Sabıka Sorgulama ve GBT Kaydı Sorgulama- Yargıtay Dosya Durumu Sorgulama

Günümüzün hızla gelişen teknolojisini en aktif biçimde kullanmakta olan Adalet Bakanlığı, vatandaşın idari ve adli işlemlerinde modern çağın standartlarından yararlanabilmelerine yardımcı oluyor. Özellikle de günümüzün modern teknolojisini aktif olarak kullanan Adalet Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sisteminde yeni başlattığı online sabıka kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte vatandaşın sabıka kaydı belgesi gibi son derece önemli belgeleri internet kolaylığında alabilmeleri sağlanabiliyor. Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte internete olan erişimde sağlanan önemli kolaylıklar dolayısı ile Adalet Bakanlığı tarafından e-Devlet sistemi üzerinde hizmete açılan online sabıka kaydı sorgulama hizmeti son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Özellikle de son yıllarda akıllı cihazlar gibi yeni nesil teknolojiler ile birlikte internete erişimin her noktadan mümkün olması ile birlikte internet üzerinde online kamu hizmetleri çok daha yaygın bir hale geldi. Günümüzde artık internet üzerinde vatandaşın kamu kurumları ile olan işlemlerini son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmelerine yardımcı olacak e-devlet portalı hizmeti veriyor. İnternet portalı üzerinde güvenli, hızlı ve pratik kamu işlemleri gerçekleştirebilme fırsatı sunan e-Devlet sisteminde Adalet Bakanlığı’nın GBT sorgulama hizmetinden de yararlanarak, sabıka kaydı belgesini son derece pratik bir şekilde alabilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı’nın e-Devlet sistemi üzerinde yeni başlattığı online sabıka kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte kurum içi iş yükünün de önemli ölçüde zayıflayarak, daha seri ve daha hızlı bir işlerliğin oluşturulması sağlandı. turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen e-Devlet sistemine son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilen vatandaş, ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. Bu ekranda sabıka kaydı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmek için vatandaşın e-hizmetler kategorisinde yer alan Adalet Bakanlığı’nın ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranına tıklayarak sabıka kaydı belgesini alabiliyor. E Devlet bu sorgulama hizmetinde özellikle belgenin hangi kuruma verileceği, hangi sebeple verileceği gibi bilgilerinde girişinin en doğru şekilde yapılması son derece büyük bir önem arz ediyor.

İnternette Yargıtay tarafından hizmete sunulan online Yargıtay dosya sorgulama hizmeti ile birlikte artık internet üzerinden son derece pratik bir şekilde güncel dosya durumunu öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de Yargıtay’a gönderilen dosyanın durumuna ilişkin internet öncesi bilgi alabilmek son derece zorlu olabilirken, Yargıtay resmi web sayfasındaki online işlemler menüsünde vatandaşın hizmetine açılan online Yargıtay dosya sorgulama hizmeti ile birlikte artık çok pratik bir şekilde günün her saatinde bilgi alabilmek mümkün hale geldi. 4 farklı yöntemden herhangi birisini kullanarak en ayrıntılı şekilde dosyanın Yargıtay’da işlenen güncel durumunu Yargıtay dosya sorgulamaları ile birlikte öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.