Siyaset 'Sabır taşı çatladı'

'Sabır taşı çatladı'

16.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Sabır taşı çatladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’nin Kudüs’te büyükelçilik açmasına ve İsrail’in kanlı saldırılarına sert tepki göstererek, “İsrail katil, haydut ve terörist bir devlet olduğunu tüm delilleriyle ispatlamıştır. Kudüs, İsrail’in başkenti olmayacaktır, İsrail’in caniliğini lanetliyoruz. İnsanlık ve inanç dramı tahammül sınırlarını aşmış, sabır taşını çatlatmıştır” dedi. Bahçeli, dünkü yazılı açıklamasında Türkiye’nin üç günlük yas ilanının anlamlı ve değerli olduğunu, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın devreye girmesi ve insani yardım kanallarının açılmasının da isabetli ve yerinde olduğunu kaydetti. Bahçeli, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

ABD-İSRAİL ŞEBEKESİ: İlk kıblemiz Kudüs’ün manevi dokunulmazlığını ihlal eden, inancımızın kutsallarına ihanet ve istila cüretinde bulunan ABD-İsrail şebekesi ateşle oynadığını daha fazla geç olmadan idrak etmelidir.

İSLAM’IN KANI DÖKÜLDÜ: Gazze’de sadece mazlumların, sadece Filistinlilerin kanı değil, İslam’ın da kanı dökülmüştür. Vahim gelişmeler Filistin meselesinin adil, kalıcı ve barışçı çözüm kulvarına girmesini de sert ve net şekilde sabote etmiştir.

YOK HÜKMÜNDEDİR: Kudüs, İsrail başkenti olmayacaktır. Buna hem tarih, hem insanlık vicdanı, hem de inancımızın derin miras ve kadim hakları müsaade etmeyecektir. ABD’nin başkentini Kudüs’e taşıması uluslararası hukuk açısından yok hükmündedir.

Haberin Devamı

CEVAP ALACAKLAR: 13 Aralık 2017’de İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi ve ardından 21 Aralık 2017’de BM Genel Kurulu’nda 128 ülkenin iradesiyle alınan kararlar ABD’nin gayri meşru tasarrufunu buruşturup tarihin çöplüğüne atmıştır. ABD yalnızlığa itilirken meşum ve melun Kudüs kararı reddedilmiştir. Filistinli kardeşlerimizin meşru hak ve kazanımlarını inkar ve işgale teşebbüs eden ABD-İsrail vandallığı, inanıyorum ki, hak ettiği cevap ve karşılığı mutlaka alacaktır.

AHLAKSIZCA KUNDAKLAMA: İsrail, ABD’den güç ve cesaret alarak masum sivillere ölüm yağdırmış, ilk kıblemizi ahlaksızca kundaklamış, İslam’a alçakça suikast düzenlemiştir..

İKİZ KARDEŞ: Türk milleti din kardeşlerinin yanındadır. Kudüs İstanbul’un ikiz kardeşi, ilk kıblemizin namus timsalidir. Gazze milli vicdanlarda kanayan yara, Filistinli kardeşlerimizin haklı davaları tüm Türk ve İslam yurtlarına emanettir.

‘Masumların yanındayız’

Bahçeli, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu mesajları verdi:

VAHŞİ KOMPLO: Mübarek Ramazan ayına kavuştuğumuz bugünlerde, Kudüs’te oynanan şirret oyun küfrün, küffarın ve katil Zalimlere karşı safımız masumların yanıdır. Canilere karşı taraf ve tercihimiz hakikatin ve adaletin çizgisidir. İnsanlık dramına sessiz kalan, Gazze’yi kana ve gözyaşlarına bulayan kim varsa Hakk’ın su katılmamış düşmanıdır.

Haberin Devamı

İSRAİL HESABINI VERECEK: İsrail vandallığını, ABD vicdansızlığını çok net, çok açık, çok kararlı şekilde kınıyorum. Zalimin hesabı varsa Allah’ın da hesabı vardır. İsrail hem ilahi adaletin önünde, hem de insanlık vicdanı karşısında döktüğü kanların hesabını damla damla verecektir.

TÜRKMENLERİN SESİ DUYULSUN: Irak’ta yapılan seçimlerde, demokratik hak ve tercihleri gasp edilen Türkmenlerin seslerinin ve seslenişlerinin duyulması, sandık yolsuzluğu kanalıyla irade hırsızlığı yapmaya teşebbüs edenlerin foyasının ortaya çıkması da en samimi dileğimdir. Unutmayalım ki, Kerkük Türk’tür, Türkmen’dir, suiistimal edilen seçimlerle bu gerçek değişmeyecek.