Hepimize güzel haftalar olsun diyorum. Efendim saça tam gaz devam e kolay değil saç bu çok önemli bir konu eminim hepimizin hayatında

Saçı ile ilgili öyle ya da böyle sıkıntılı anları olmuştur. İşte tam da bu yüzden saç için adamlar düşünmüşler taşınmışlar bu başlı başına ayrı bir bilim alanı diye karar vermişler. Böylece 1905 yılında İngiltere de resmi anlamda saç bilim dalı doğmuş.

Saçlarımız gerçekten de görselliğimizin çok önemli bir parçası bu yüzden de bence özel önemi hak ediyor. En başta tıpkı vücudumuz gibi saçlarımızın sağlığı için iyi beslenmek dengeli ve düzenli beslenmek şart yani içinde proteini olan sebzesi ve meyvesi bulunan düzenli öğünlerle beslenmek şart. Beslenme ile ilgili her türlü bozukluklarda ilk bu durumdan kötü olarak etkilenen saçlarımız ne yazık ki. Dolayısı ile kan değerlerimizde iyi olmalı demir eksikliğimiz olmamalı. Yeterli düzeyde uyku çok önemli. Bunlar bizim kendimizin dikkat edebileceği konular, kontrol edebileceğimiz konular.

Haberin Devamı

Genlerimiz elbette ki çok çok önemli genetik mirasımız iyi ise ne güzel ancak günümüzde artık kadın ve erkek hepimiz çok stresliyiz bu da iyi genetik mirasımıza rağmen bazen saçlarımızın yıpranabileceği ve bazı saç kayıpları yaşayabileceğimiz anlamına gelir yani saçımızın performansı olması gereken biraz daha kötü olabilir. Bu durumda saçlarımızın yine özel bakımlara ihtiyacı olabilir.

Yine artık hepimizin hayatında benimde yaptığım saçı boyatma saça fön çektirme gibi yani ısı ve kimyasal işlemler oldukça yaygın ve bunlardan vazgeçmiyoruz hiç birimiz çünkü çok hoş görünüyor bu işlemlerle saç, ancak mekanik olarak saçı hasarlandırıyor bu süreç ve bu hasarı gidermek için yine özel bakımlar yapılmalıdır saça.

Genellikle danışmanlık yaptığım insanlardan duyduğum saç kremi kullanmak istemiyorum diye bir cümle var arkası saçlarım daha çok dökülüyor şeklinde devam ediyor cümlenin, bu kesinlikle doğru bir bilgi değil saç kremi ısı ve kimyasal işlemlerle azalan saçta ki nemi yerine koyarlar ve çok gereklidirler saç derisi dışında mutlaka kullanılmalıdırlar yani hepimiz yapısına uygun bir saç kremi mutlaka kullanmalıyız efendim.

Haberin Devamı

İnstagram : @serapozturkniya