Ekonomi Merkez cephesinde yeni bir şey yok

Merkez cephesinde yeni bir şey yok

18.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Merkez Bankası (TCMB), merakla beklenen değerlendirmesini dün yaptı ve kısa vadeli faiz oranlarının tamamını sabit tuttu

Merkez cephesinde yeni bir şey yok

TCMB bünyesindeki Para Politikası Kurulu (PPK) metninde politika faizini değiştirmez, faizin alt ve üst koridorunu da sabit bırakırken, önümüzdeki dönemde para politikası kararlarının enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacağını belirtti. Buna göre politika faizi yüzde 7.5’te sabit kaldı.
Banka, faizin alt ve üst koridoruna da dokunmazken, faiz koridorunun alt bandını yüzde 7.25, üst bandını ise yüzde 10.75’te sabit bıraktı. Açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranı da, yine Merkez Bankası tarafından yüzde 10.25’te sabit tutuldu.

Gelişmeler izlenecek
Yapılan yazılı açıklamada, temkinli para ve maliye politikaları ile alınan makroihtiyati önlemlerin enflasyonu olumlu etkilediği, ancak küresel piyasalardaki belirsizlikler ve gıda fiyatlarındaki artışların, temkinli para politikası yaklaşımının sürdürülmesini gerektirdiğine değinildi. Bu doğrultuda faizin sabit tutulmasına karar verildiği, enflasyon beklentileri, fiyatlama ve enflasyonu etkileyen diğer unsurların yakından izleneceği, belirgin iyileşme sağlanana kadar “temkinli duruş”un sürdürülecekği belirtildi.