Bursa Sadağı Kanyonu'na Ziyaretçi Akını

Sadağı Kanyonu'na Ziyaretçi Akını

26.05.2017 - 16:56 | Son Güncellenme:

Bursa'nın Orhaneli ilçesine 6 kilometre uzaklıktaki kanyonu ziyaret edenlerin sayısı son yıllarda artıyor Orhaneli Belediye Başkanı Tatlıoğlu: "Yılda 100 bin ziyaretçi rakamına doğru gidiyoruz. Özellikle yaz dönemlerinde hafta sonlarında günlük 2 bin kişi geliyor"

Sadağı Kanyonuna Ziyaretçi Akını

BURSA (AA) - Bursa'nın Orhaneli ilçesindeki "Sadağı Kanyonu", sarp kayalıkları, sıcak su kaynağı, kaya hamamı ve şelalesiyle her yıl binlerce kişi tarafından geziliyor.

Haberin Devamı

Roma İmparatoru Hadrianus'un avlak olarak kullanmak üzere kurduğu ilçede yer alan kanyon, kent yaşamının stresinden uzaklaşmak isteyen doğa tutkunlarından ilgi görüyor.

İlçe merkezine 6 kilometre uzaktaki kanyonda, tahta merdivenleri aşıp bendin üzerine çıkan ziyaretçileri yüksekliği 70 metreyi bulan kayalar karşılıyor.

Özellikle hafta sonlarını huzurlu ortamda geçirmek ve spor yapmak için bölgeye gelenler, Uludağ'ın temiz havası, sarı ve yeşilin tonlarıyla bürünen doğanın keyfini çıkarıyor.

- "Cenneti görmek için ölmek gerekmiyor"

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, kanyonu, "dünyanın 8. harikası" olarak tanımladıklarını belirterek özellikle son 5 yılda kanyona ciddi yatırımlar yaptıklarını ve bunun meyvelerini ziyaretçi sayısının artmasıyla aldıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Tatlıoğlu, kanyonun uzun yıllardır bilindiğini vurgulayarak "Roma İmparatoru Hadrianus, cilt hastalığı olan eşini, buradaki sıcak su hamamında tedavi ettirir. Tarihi özelliği o zaman başlar. Ben çok kanyon gördüm ama yeşilin, suyun ve kayanın bu kadar çeşitliliği olan, özel balığı bulunan böyle bir kanyon görmedim. Cenneti görmek için ölmek gerekmiyor, burası da adeta bir cennet." dedi.

Son dönemde kanyona profesyonel yatırımlar yaptıklarını aktaran Tatlıoğlu, şunları kaydetti:

"Burası gizli bir hazine, çok projelerimiz var. Park sorunu nedeniyle insanları traktör ve at arabasıyla buraya taşımayı düşünüyoruz. Gezmeye başlayınca doğa sizi içine çekiyor. Suyun şırıltısı, ağaçların yapısı ve çeşitliliği, burada sizi oksijene doyuruyor. İnsanlarla paylaşmak istiyoruz bu mutluluğu. Yılda 100 bin ziyaretçi rakamına doğru gidiyoruz. Özellikle yaz dönemlerinde hafta sonlarında günlük 2 bin kişi geliyor. Bunlar sadece görüp gidiyorlar. Bu insanlardan bir şeyler kazanabilmemiz lazım ki burası yaşasın. Bursa'ya gittim diyen herkesin bu kanyonu görmesi lazım."