Cilt Bakımı Sadece 2 malzemeli bronzlaştırıcı tarifleri

Sadece 2 malzemeli bronzlaştırıcı tarifleri

03.09.2018 - 11:49 | Son Güncellenme:

Yaz aylarının sonlarına gelinmesine rağmen, bronzlaşma her zaman trendler arasında kalmaya devam ediyor. Güneşlenerek bronzlaşma en kolay yöntem olarak görünse de, bu teknik cildinize zarar vererek; lekelere, kırışıklıklara ve erken yaşlanma gibi cilt hasarlarına neden olabilir. Eğer sağlıklı bronzlaşmak için güvenli ve ucuz bir yöntem arıyorsanız bu haberimiz sizin için. İşte evde sadece iki malzemeyle hazırlayarak kolay bronzluk sağlayacağınız tarifler....

Sadece 2 malzemeli bronzlaştırıcı tarifleri

Bronzlaşma her zaman vazgeçilmez bir tutku olarak görülür. Ne kadar böyle görünse de bunun için para ve zaman çokça harcanır. Bronz bir teni elde etmek çok basittir. Güneşlenerek veya bronzlaştırıcı kremler sürerek bunu elde edebilirsiniz fakat bu yöntemler kolay gözüktüğü kadar zararlıdır. Ultraviyole ışınları, vücudunuzda lekeler, kırışıklıklar ve erken yaşlanma gibi belirtiler bırakarak hasarlı bir cilde yol açar. Güneşsiz bronzlaşma ürünlerinin de vücudunuz için risk taşıdığını söyleyebiliriz. Çoğu brozlaştırıcı ürün içerisinde zararlı kimyasallar barındırır. Yapay bronzlaşma kremleri ise cildinizde hoş olmayan renklere sebep olabilir.

Haberin Devamı

Vücudunuz için sağlık bir bronzluk istiyorsanız, evde sadece iki malzeme ile hazırlayabileceğiniz güvenli, ucuz ve bronzlaştıran tarifi sizin için paylaşıyoruz. Bu tip tariflerin güvenli ve cep dostu olmasının yanı sıra, içerisinde hangi maddelerin kullanıldığını bildiğiniz için, alerjik reaksiyonlar ve yan etkiler sizin için çok az risk oluşturacaktır. Bunun dışında istediğiniz rengi elde etmek için tarifi farklı oranlara göre ayarlayabilirsiniz. İşte doğal ev yapımı bronzlaştırıcı tarifler...

Çiğ kakao tozu maskesi

Çiğ kakao, sağlığınız açışısından büyük önem taşır. Özellikle güzellik sektöründe çok kullanılan çiğ kakao, antioksidanlar bakımından zengin bir besindir. Kakao, vücuttaki zararlı serbest radikalleri engellemeye yardımcı olur ve cildi güneşn zararlı ışınlarından korur. Bu bileşendeki C vitamini ve mahnezyum içeriği cildin sağlıklı kalmasına yardımcı olurken, omega-6 asitleri hücresel iyileşmeye yardımcı olur. Kakao aynı zamanda cilde kan akışını sağlar ve parlamasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

Sadece 2 malzemeli bronzlaştırıcı tarifleri

Malzemeler:

-2 yemek kaşığı çiğ kakao
-2 yemek kaşığı kokusuz beyaz nemlendirici krem

Nasıl yapılır:

-Bir kase içinde iki malzemeyi iyice karıştırın.
-Malzemelerin iyice karıştığından emin olun.
-Elde ettiğiniz karışımı bronzlaşmak istedğiniz bölgeklere eşit olarak uygulayın.
-Eğer daha koyu bir cilt istiyorsanız, üzerine bir kat daha geçin.
-İstenilen rengi elde etmek için kakao tozu mikratını artırabilirsiniz.

Püf noktalar: Ev yapımı bronzlaştırınız için kullanacağınız beyaz losyonun kokusuz ve içerisinde zararlı kimyasallar bulunmamasına dikkat edin. Cildinizi yumuşak ve esnek tutacak etkilere sahip bir nemlendirici kullanın.

Siyah çay maskesi

Siyah çayın, güne başlamanıza yardımcı olacak besin değerleri bulunur. Siyah çay özellikle saç ve cilt için yararlı besinlere sahiptir.Antioksidanlar açısından C ve E vitaminleri içerir. Göz torbalarında kullanılan siyah çayın bronzlaştırıcı etkiside büyüktür. Herhangi bir yan etkisi olmayan siyah çay, cildinizi zararlı maddelere karşı da koruyacaktır.

Haberin Devamı

Sadece 2 malzemeli bronzlaştırıcı tarifleri

Malzemeler:

-2 adet organik siyah çay poşeti
-1/4 bardak su
-2 yemek kaşığı kokusuz beyaz losyon

Nasıl yapılır:

-Çay poşetlerini 1 su bardağı sıcak suda demleyin.
-Bir kabın içerisine 2 yemek kaşığı beyaz losyonu ve suyu karıştırın.
-Son olarak demlediğiniz çayı içerisine ekleyin.
-Malzemeleri karıştırmak için bir el blendırı kullanın.
-Elde ettiğiniz losyonu bir kaba dökün.
-Losyonu istenilen alanlara eşit olarak uygulayın.
-İstediğiniz sonuçları alana kadar günlük losyon olarak kullanın.

Püf noktalar: En iyi sonuç için doğal ve saf siyah çay kullanın. Daha koyu bir renk tonu için, çayı demlerken su miktarını azaltın. Alternatif olarak çay poşeti sayısını da artırabilirsiniz.

İpuçları:

- Tüm bu karışımları uygulamadan önce cildinize peeling yapın.
- Karışımları uyguladıktan sonra, yaklaşık 5 dakika bekleyin ve ikinci katı uygulamadan önce kurumasını bekleyin.
- Ev yapımı bronzlaştırıcı karışımlar kalıcı etkiler bırakmaz. Eğer kalıcı bir görünüm elde etmek istiyorsanız, her gün yaptığınız karışımları uygulamanız gerekir.

Yazarlar