Teknoloji Sadece adım atarak mobil uygulama üzerinden para kazanabilirsiniz

Sadece adım atarak mobil uygulama üzerinden para kazanabilirsiniz

18.01.2018 - 17:23 | Son Güncellenme:

Telefonunuza indirdiğiniz bir uygulama sayesinde adım attıkça coin kazanıyor, sonrasında bu coinleri biriktirip çeşitli alanlarda dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Uygulama şimdiden App Store’un en çok beğenilen uygulamaları arasına girdi bile.

Sadece adım atarak mobil uygulama üzerinden para kazanabilirsiniz

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Raporlar son bir yılda 5 milyondan fazla kullanıcının Sweatcoin adlı uygulamayı indirdiğini ve yılın son çeyreğinde gelirini yüzde 266 oranında arttırdığını belirtti. Uygulamanın haftalık 2 milyondan fazla aktif kullanıcısı var ve şu anda App Store’un Fitness kategorisindeki en hızlı büyüyen uygulama, ücretsiz uygulamalar listesinde ise ikinci sırada.

Uygulamayı kullanmak için kayıt olduktan sonra akıllı telefonunuza sağlık ve fitness verilerinizi giriyorsunuz ve GPS kullanımını aktifleştiriyorsunuz. Sonrasında uygulama günde kaç adım attığınızı izliyor ve hareketlerinize göre size coinler veriyor. Kaydedilen her 1000 basamak için uygulama 0.95 Sweatcoin veriyor. Kullanıcılar daha sonra bu paraları fitness, egzersiz sınıfları, hediye kartları ve başka alanlarda kullanabiliyor.

Haberin Devamı

Uygulama sadece dışarıda yürüdüğünüz zaman size para kazandırıyor. GPS sistemini kullanmasından ötürü Fitness’ta koşu bandındaki çalışmalarınız üzerinden para kazanamıyorsunuz. Ancak uygulama evdeki adımlarınızı bile sayıyor.
Uygulama şu anda sadece ABD’de aktif olarak kullanılabiliyor ancak Sweatcoin kurucuları önce diğer İngilizce konuşulan ülkelere daha sonrada bütün Avrupa ve Asya’ya uygulamayı ulaştırmak istediklerini söyledi.