Gündem Sadece bu yıl 250 can gitti

Sadece bu yıl 250 can gitti

13.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bölücü terör örgütü PKK’nın asker, polis, kadın, yaşlı ve çocuk ayrımı gözetmeksizin gerçekleştirdiği kanlı eylemlerde bu yıl 250’ye yakın kişi hayatını kaybetti.

Sadece bu yıl 250 can gitti

Şehirlerde sivillerin hayatını kaybettiği saldırıları Kürdistan Özgürlük Şahinleri olarak bilinen “TAK” üstleniyor. Son İstanbul saldırısını da TAK üstlendi. PKK’nın 2004’te kurduğu bu paravan örgütlenme, terör örgütünden bağımsız değil. Terör örgütünün metropoller ve şehir merkezlerindeki sansasyonel şiddet eylemlerini gerçekleştirmek için kurulan TAK’ın, uluslararası alandaki terörist imajından kurtulmak ve örgüt üzerindeki baskıyı hafifletmek amacıyla özellikle kullanıldığı biliniyor. PKK ise TAK’ın kendilerinden bağımsız bir yapı olduğunu öne sürüyor ve TAK’ın eylemleri üstlenilmiyor.

Haberin Devamı

PKK ve paravan örgütlerinin bu yıl gerçekleştirdiği terör eylemlerinden bazıları ise şöyle:

- TAK’ın 17 Şubat’ta Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırısında 29 kişi ölürken 61 kişi de yaralandı.

- 13 Mart 2016’da yine bombalı bir araçla Güvenpark’ta gerçekleştirilen saldırıda da 38 kişi öldü. Bu saldırıyı da TAK üstlendi.

- Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 4 Kasım’da gerçekleştirilen ve iki polisin şehit olduğu, 9 sivilin hayatını kaybettiği saldırıyı da yine TAK üstlendi. Saldırıda 100’den fazla kişi de yaralandı.

- Diyarbakır Otogarı yakınlarında 31 Mart’ta polis servisine yönelik bombalı saldırıda 7 polis şehit oldu. 13 polis ile 14 sivil yaralandı. Bu saldırıyı HPG üstlendi.

Haberin Devamı

- 27 Nisan’da Bursa Ulu Cami yanında canlı bomba saldırısı gerçekleştiren Eser Çali (24) öldü,
13 kişi yaralandı.

- 24 Kasım’da Adana Valiliği otoparkında bomba yüklü araç patlatıldı. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı. Saldırıyı TAK üstlendi.

- TAK’ın üstlendiği son eylem ise 10 Aralık’taki İstanbul saldırısı oldu. Önce bombalı araçla ardından intihar saldırısıyla yapılan terör eyleminde ise 37’si polis 44 kişi şehit oldu.