Teknoloji Sades'ten profesyonellere Sades Spellond Pro

Sades'ten profesyonellere Sades Spellond Pro

19.02.2019 - 14:28 | Son Güncellenme:

Sades’in profesyonellere yönelik oyuncu kulaklığı Spellond Pro’yu sizler için inceledik.

Sadesten profesyonellere Sades Spellond Pro

Geçtiğimiz dönemde kaliteli oyun çevre birimleri için başka bir seçenek olan Sades'i sizlere tanıtmıştık. Şimdiyse Sades Spellond Pro’nun detaylı incelemesiyle karşınızdayız.

Haberin Devamı

Tasarım açısından Sades Spellond Pro, şüphesiz ki oyunculara agresif bir görünüm kazandırıyor. Hem mat hem de parlak siyah kaplama kombinasyonu ile kulaklığın etrafında bir ton da krom vurgusu var.

370 gram ağırlığında

Yapı kalitesi söz konusu olduğunda, kullanılan genel malzemeler, destek için paslanmaz çelik raylı sert plastik. Yaklaşık 370gram ile ağırlığı biraz fazla. Bunun nedeni güçlü titreşim işlevi. Karşılaştırma için söyleyeyim Razer Kraken 7.1 V ise 357g ağırlığında.

Sades Spellond Pro'nun genel yapı kalitesi oldukça iyi ama sağlamlık açısından biraz zayıf. Dışarıdan bakıldığında çok fazla esnek değilmiş gibi görünse de öyle değil. Kafanıza rahatça oturuyor.

Sol taraftaki sürücü, krom vurgulu siyah renkte parlak bir yüzey ve Sades’in logosuna ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

Led aydınlatmaya sahip

Yanında geri katlanabilir bir mikrofon var. Bu tasarımdan hoşlanıyorum, çünkü mikrofon istediğiniz yerde kalıyor. Ayrıca, sessiz durumdayken merkezde yanıp sönen kırmızı renkte mavi LED aydınlatmaya sahip.

Kulaklık setini çevirdiğinizde, paslanmaz çelik kafa bandını ve Spellond Pro model adını göreceksiniz.

Ayar, gözle görülür bir çentikle tanımlanmış ve oldukça düzgün bir şekilde duruyor.

Kafa bandı kırılabilir düzeyde

Kafa bandını çok fazla bükmeyin, sınırlarının ötesine gerildiğinde kırılabilir. Kafa bandının arkasında, iki köpük dolguyu göreceksiniz. Bunlar, sert plastik kafa bandının başınıza dokunmasını önlemek için yeterli.

Sağ sürücüde de aynı tasarıma sahibiz, ancak bu kez merkezde ışıklı olmayan LongZhu oyun logosu var. USB fişi de güzel, silikon kapağa sahip ve fişin kendisi altın kaplama.

İnce earpadlere sahip

Rahatlık söz konusu olduğunda, burada konuşulacak çok fazla faktör var. Earpad'lerle (sürücüler) başlayalım, bunlar yumuşak ama rakipleriyle karşılaştırıldığında biraz ince. Dürüst olmak gerekirse, bunlar beni rahatsız etmedi. Sürücülerin boyutu (50mm) ve şekli benim için büyük bir artı olan kulaklarıma sığacak kadar büyük.

Ayrıca deri yerine nefes alabilen kumaş kullanması güzel. Bu yüzden daha rahat ve kullanırken kulaklarınız hemen ısınmıyor. Deriye kıyasla hiç ter hissetmiyorsanız, ancak koku ve bakterilerin birikmesini önlemek için zaman zaman yıkamak isteyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Daha önce de bahsettiğim kafa bandı yastığı oldukça yeterli ve aynı kumaşa sahip. Başınızın şekline göre ayarlamak ise çok kolay.

Kulaklık başını sıktı mı? Hayır, zaten çok fazla sıkma kuvveti de uygulamıyor. Ancak başınızı çok hızlı şekilde hareket ettirdiğinizde, gevşekliği fark ediyorsunuz. Sürücüle dönmüyor, bu yüzden boynunuza dolayamazsınız.

Kulaklık oldukça ağır

Ayrıca, daha önce de söylediğim gibi, içindeki titreşim mekanizması nedeniyle kulaklıklar oldukça ağır. Bu yüzden burada ses kalitesi ve çok özel bir özellik karşılığında konfor açısından bazı tavizler vereceksiniz.

Genel olarak, kulaklıkları sevdim, birkaç saatlik oyun seanslarından sonra bile rahat hissettiriyor.

Konforu etkileyebilecek diğer bir şey ise nispeten kalın kablo. Dayanıklılığı ve uzun ömürlülüğü artırmak adına silikon kaplama kullanılmış. Kablo solda olduğundan o taraf biraz daha ağır olabilir.

Haberin Devamı

İlave ağırlığı önlemek için kontrol cihazını kucağınıza veya masanıza yerleştirebilirsiniz. Kablo sürüklenmesini/karışıklığını önlemek için fazla yerleşik kablo yönetim kayışını kullanabilirsiniz.

Ses yalıtımı, seviyesi?

Kulaklıkta aktif ses yalıtımı olmadığından, ses yalıtımı çok iyi değil. Sesi açmadığınız sürece etrafınızda neler olup bittiğini duyabilirsiniz.

Sades Spellond Pro'daki ses seviyesi, ses yüksekliği açısından sınırlı. Tecrübelerime göre, dinlediğim içeriğe bağlı olarak kulaklığı en az % 80-90 ses seviyesine ayarlamak zorunda kaldım. % 90'dan fazlası zaten çok gürültülü ve dayanılmaz olacak, bu yüzden bu gerçekten önemli bir şey değil

Ses konumlandırma orta seviyede ancak daha iyi olabilirdi. Silah ve ayak seslerini net bir şekilde duyabilirsiniz. Ancak diğer oyun kulaklıklarından alabileceğiniz kadar ayrıntılı ve net değiller. Kulaklığı CS: Go, Battlefield 1 ve Rainbox Six Siege ile test ettim. Bazen düşmanın nerede olduğunu, özellikle belli bir açıdan geliyorsa, tam olarak tespit etmek biraz zordu.

Haberin Devamı

Sades Spellond Pro, yalnızca silah sesleri, patlamalar ve diğer aşırı düşük frekanslar oluştuğunda titriyor. Bu, size sürükleyici bir oyun deneyimi yaşatırken, kulaklarınızın çok yorulmayacağı anlamına geliyor. 2 derece yoğunluğa sahip. Seviye 2’nin benim için fazla olduğunu düşündüğümden 1. seviyede kalmayı tercih ettim.

Sades Spellond Pro'nun bir diğer benzersiz özelliği de Bongiovi Acoustics DPS teknolojisi tarafından desteklenen dahili çift ses profilleri.

Silahlı oyunlar için ideal

Tek oyunculu mod , CS:GO gibi FPS ve aksiyon dolu oyunlar için, sürükleyici bir deneyim sağlıyor. Rainbow Six Siege, Battlefield 1 gibi oyunlar için ideal.

Multiplayer modu, üst seviye frekansları yükseltiyor ve daha iyi oyun iletişim için ses netliğini artırıyor.

Bu modlar müzik dinlemek için de kullanılabilir. Daha fazla bas istiyorsanız, tek oyunculu moda geçin. Daha fazla orta ve yüksek ses istiyorsanız, çok oyunculu modu seçin. Kumanda üzerindeki denetimleri kullanarak tek düğmeyle bunlar arasında geçiş yapabilirsiniz.

Kontrol tuşları, mikrofon düğmesi, ses açma ve kısma, sessiz, titreşim ve ortadaki mod düğmesinden oluşuyor. Titreşim düğmesinin LED yoğunluğu, hangi seviyenin açıldığına bağlı olarak değişiyor. Kulaklığın LED'ini kapatmak istiyorsanız, 3 saniye boyunca ortadaki mod düğmesine basılı tutmanız yeterli.

Ses kalitesi nasıl?

Sades Spellond Pro'nun oyun oynarken sunduğu ses kalitesi gerçekten iyi. Titreşim özelliği burada size yardımcı oluyor ve söylediğim gibi, daha etkileyici bir oyun sunuyor. Düşük uçlar, ses netliği, arka plan müziği gibi diğer frekanslar arasındaki denge korunuyor.

Müzik dinlerken parmaklarınızın ucundaki kontrollerle bunu özelleştirebilir ve dinlediğiniz müzik türüne göre ayarlama yapabilirsiniz. Yazılım desteğinden yoksun olduğundan ekolayzırınız yok.

Bence bu fiyat aralığındaki diğer kulaklıklardan onu gerçekten ayıran şey, titreşim özelliği. Bu sesi maksimum düzeye yükseltiyor.

Mikrofona gelecek olursak ortam gürültüsünü gidermede iyi iş çıkarıyor. Sesim karşı tarafa net gitti. Hızlı konuşmalar için bile kullanabileceğim bir şey.

Sades Spellond Pro'nun işlevsellik ve genel dinleme deneyimi açısından sunacağı çok şey var. Titreşim özelliği istediğiniz oyun deneyimini, istediğiniz zaman kullanabileceğiniz çok yönlü ses profilleriyle birleştiriyor. Mikrofon kalitesi oldukça iyi.

Sades Spellond Pro’ya yaklaşık 660 TL’ye sahip olabilirsiniz.