Şafak Sezer

Şafak Sezer

  • İsim
    : Şafak
  • Soyad
    : Sezer
  • Mesleği
    : Oyuncu
  • Doğum Tarihi
    : 10.10.1970
    1970-10-10
  • Cinsiyeti
    : Erkek
  • Uyruğu
    : Türkiye

Türk oyuncu, senarist ve yönetmen'dir.
 
Kariyeri
1989 yılında Ankara Halk Tiyatrosu'nda Haldun Taner'in "Eşeğin Gölgesinde" adlı oyunla Ankara'da Oktay Kara ve Taylan Velioğlu ile ilk olarak sahneye çıktı. Ankara Halk Tiyatrosu'nda "Devri Yalan", "Başımızda Pakbulut, Sen Bu Seçimi Unut", "Saddam'ı Kim Öptü", "Şirinler", "Edi Büdü" ve "Uzaylı Arif" adlı oyunlarla, Ankara Ekin Tiyatrosu'nda ise "Biz Bu İhtilali Niye Yaptık", "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" adlı oyunlarla seyirci karşısına çıktı. Dario Fo'nun "Yüzsüz" adlı oyunundan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi'nin çektiği "Bir Düğün Masalı" adlı filmde rol alan sanatçının yer aldığı televizyon dizileri: "Televizyon Çocuğu" (Okan Bayülgen`in programı), "Sıdıka", "Baskül Ailesi", "Dostlar Pasajı", "Şafak Vakti" ve "Reyting Hamdi"... "Üçlü Oyun" filminden sonra sanatçı "Vizontele" için kamera karşısına geçti. Daha sonra da Turkfilmi adlı yapım şirketinin ilk filmi olan Rus Gelin'de Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Kaan Boztepe'le birlikte rol aldı.
 
Ünlü komedyen Şafak Sezer’in bugünkü ününe kavuşmasında, rahmetli şovmen Boran Kaya’nın sunduğu “İner misin Çıkar mısın?” adlı yarışmasının rolü büyüktür. Zira o dönemin en beğenilen yarışma programlarından biri olan “İner misin Çıkar mısın?” da Şafak Sezer birinci olmuştur. Çalıştığı dizinin kameramanına fiziksel saldırıda bulunmaktan suçlu bulunmuş, Aralık 2013'te 13 ay hapis cezası almıştır. 
 
Filmografi
Bir Düğün Masalı (1993) Avukat Adnan
Televizyon Çocuğu (1996) (Konuk oyuncu)
Baskül Ailesi (Dizi) (1997) Maşallah
Dostlar Pasajı (Dizi) (1997) Yıldırım
Komşu Komşu (Dizi) (1997) (Konuk oyuncu)
Sıdıka (Dizi) (1997) Kenar
Şafak Vakti (Dizi) (1997) (Konuk oyuncu)
Vizontele (2000) Veli
Oyunbozan (2000) Polis
Reyting Hamdi (Dizi) (2000) Şafak
Zalim (Dizi) (2002) (Konuk oyuncu)
Rus Gelin (2002) Ökkeş
Ekmek Teknesi (2002) Bahtiyar
Hababam Sınıfı Merhaba (2003) Ercüment
G.O.R.A (2004) Kuna
Hababam Sınıfı Askerde (2004) Ercüment
Simbiyotik (2004)
Altın Kafes (Dizi) (2004) Fuzili
Hababam Sınıfı 3,5 (2005) Ercüment
Maskeli Beşler İntikam Peşinde (2005) Tezcan
Bendeniz Aysel (Dizi) (2005) Aslan
Ah Polis Olsam (Dizi) (2006) Rıfat / Komiser Yardımcısı
Maskeli Beşler: Irak (2006) Tezcan
Düş Yakamdan (Dizi) (2007) Süleyman
Kutsal Damacana (2007) Fikret
Fesupanallah (Dizi) (2007) Cesur
Maskeli Beşler: Kıbrıs (2008) Tezcan
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz (Televizyon Filmi) (2008)
Kadri'nin Götürdüğü Yere Git (2008) Kadri
Aynadaki Düşman (Dizi) (2009) Çelebi
Kolpaçino (2009) Özgür
Kutsal Damacana 2: İtmen (2009) Fikret
Hanımeli Sokağı (Dizi) (2009) Ramazan
Türk Malı (2010) Erman Kuzu
Memlekette Demokrasi Var (2010) Jandarma
Kolpaçino Bomba (2011) Özgür
Alemin Kıralı (2011) Aslan Kıral
Memlekette Demokrasi Var (2011)
G.D.O. KaraKedi (2013) Gürkan
Altındağlı (2013) Ekrem Altındağlı


Şafak Sezer biyografisi

Şafak Sezer kimdir?

Şafak Sezer 10.10.1970 tarihinde doğmuş olup Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Şafak Sezer kaç yaşındadır?

Şafak Sezer 10.10.1970 tarihinde doğmuş olup 44 yaşındadır.

Şafak Sezer ne iş yapar?

Şafak Sezer Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Şafak Sezer nerelidir?

Şafak Sezer Türkiye vatandaşıdır.

En Çok Konuşulan Haberler
©Copyright 2014 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.