Gündem Safarinin adresi Tanzanya

Safarinin adresi Tanzanya

25.04.2018 - 13:56 | Son Güncellenme:

Tanzanya; Afrika’nın doğusunda, Hint Okyanusu kıyısında yer alan bir ülke. Safari meraklılarının özellikle tercih ettiği Tanzanya, Zanzibar’ın göz alıcı kumsalları ile de ünlü... Doğal güzellikleri ve otantik kültürü ile ziyaretçilerini memnun eden Tanzanya hakkında merak edilenleri bir araya getirdik...

Safarinin adresi Tanzanya

Tanzanya’nın başkenti Dodomo, diğer önemli şehirleri ise; Darüsselam, Arusha, Mbeya, Mikindani, Moshi, Geita, Lindi, Iringa, Kigoma, Ngara’dır.

Haberin Devamı

Ülkede toplam 10 ada vardır. Tanzanya’nın resmi dili Swahili’dir. Hristiyanlık ve Müslümanlık en yaygın görülen inançlar arasındadır. 55.57 milyon nüfusa sahiptir. Tanzanya tamamen doğal yaşamın sergilendiği bir ülkedir. Ülkede 3 milyona yakın vahşi türde hayvan yer almaktadır, safari turizmi yaygındır. Tanzanya içerisinde şehir içi yolculukları minibüs, otobüs ve taksi ile sağlayabilmek mümkündür.

Tarihte ilk olarak Etiyopyalı kabilelerin yerleşmesiyle hayat bulan Tanzanya toprakları; tarihte bir süre Almanya mandası altında kalmıştır. Yerli halkın ayaklanması ile bağımsızlık hareketi başlayan bu topraklarda bu mücadele hemen sonuç verememiştir. Tanzanya, 1. Dünya Savaşı sırasında İngilizlerin boyunduruğu altına girmiştir 1961 yılında ise tam bağımsızlığına kavuşmuştur.

Haberin Devamı

Tanzanya’yı neden ziyaret etmeliyiz?

· Vahşi doğası

· Otantik kültürü

· Tarihi dokusu

· Ekonomik bir gezi planı olması

· Serengeti gibi arkeolojik bir değere sahip toprakların bulunması

· Milyonlarca çeşit hayvana ev sahipliği yapması

· Uçsuz bucaksız kumsalları

Tanzanya’da gezilecek yerler

Kilimanjaro Dağı, Serengeti Milli Parkı, Ngorongoro Koruma Alanı, Mafia Adası, Pemba Adası, Selous Vahşi Yaşam Alanı, Ruaha Milli Parkı, Gombe Stream Milli Parkı, KAtavi Milli Parkı, Natron Gölü, Rukwa Gölü, Arusha Milli Parkı, Stone Town, Tarangire Milli Parkı, Mafia Adası, Manyara Gölü Milli Parkı, Zanzibar; Tanzanya’da gezilmesi gereken yerlerdir.

Tanzanya etkinlikler ve festivalleri

Tanzanya’nın en bilinen festivali; Sauti Za Busara Müzik Festivali’dir. Şubat ayında, Zanzibar’da düzenlenmektedir. Zanzibar Uluslararası Film Festivali de Haziran ayında yapılmakta olup bu iki festival de çok sayıda turisti bu bölgeye çekmektedir. Zanzibar Devrimi Günü ise ülke için büyük önem arz eden bir gün sayılmaktadır. Tanzanya Çocuk Günü de yine ülkede önem arz eden önemli bir gündür. Nisan Ayında Serengeti Milli Parkı’nda gerçekleşen büyük ve vahşi hayvanların göçü ise; hem yerel halkın hem de turistlerin büyük ilgisini çekmektedir.

Yazarlar