Kültür Sanat Safiye Ayla ve Zeki Müren Ses Yarışması

Safiye Ayla ve Zeki Müren Ses Yarışması

17.10.2012 - 15:29 | Son Güncellenme:

Safiye Ayla ve Zeki Müren Ses Yarışması ile Türk Sanat Müziği’nin yeni altın sesleri seçilecek.

Safiye Ayla ve Zeki Müren Ses Yarışması

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve TSK Mehmetçik Vakfı Türk Sanat Müziği’nin iki önemli isminin anısına düzenlenecek ses yarışması ile geleceğin yıldızlarına yeni bir dünyanın kapılarını açacak. TEV ve Mehmetçik Vakfı’nın Safiye Ayla ve Zeki Müren adına üç yılda bir düzenledikleri ses yarışması bu yıl Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nda 8 Aralık 2012 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. TRT Müzik kanalından canlı olarak yayınlanacak 4. Zeki Müren ve Safiye Ayla Ses Yarışması’na başvurmak isteyen adayların ses kayıtlarını CD ile birlikte 12 Kasım 2012 tarihine kadar TEV’e iletmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Safiye Ayla ve Zeki Müren’in anısına gerçekleştirilecek olan ve yeni sesleri topluma tanıtma amacı ile üç yılda bir yapılarak geleneksel hale getirilen ses yarışmasına katılacak adaylar, Safiye Ayla ve Zeki Müren adına ayrı dalda yarışacaklar. Yarışma sonucunda birincilere 10.000 TL, ikincilere 7.000 TL, üçüncülere 5.000 TL ve dördüncü, beşinci, altıncılara ise 2,000TL ve plaket ödül olarak verilecek.

Safiye Ayla ve Zeki Müren Ses Yarışması’na başvuracak adayların 31.12.1977 - 01.01.1994 tarihleri arasında doğmuş olmaları gerekiyor. TRT ve Devlet Koroları’nın kadrolu sanatçıları ile piyasada ticari çalışmalar yapan profesyonel sanatçıların katılamayacağı yarışma için adaylar,CD’ye kaydettikleri eser ile özgeçmişlerini, son altı ay içerisinde çekilmiş olan 4 adet vesikalık fotoğraflarını, eserlerin yedişer adet notasını ve noterden tasdikli imza örneklerini, açık adres, e-posta adresi ve telefon bilgileriyle birlikte 12 Kasım 2012 tarihine kadar TEV’e iletmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Başarılı ve ihtiyaç sahibi Türk gençlerine eğitim imkânı sağlayan TEV ile şehit ve gazi çocuklarına, yakınlarına destek veren TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışlarıyla büyük katkıları olan Safiye Ayla ve Zeki Müren’i anma ve onların anısına yeni sesleri topluma tanıtma amacı ile üç yılda bir yapılarak geleneksel hale getirilen ses yarışmasının bu yıl 4.sü gerçekleştirilecek. TRT Müzik’in medya sponsorluğunda gerçekleşecek olan yarışma TRT Müzik kanalından canlı olarak da yayınlanacak.

Tüm başvuru ve değerlendirme süreci ile ilgili daha detaylı bilgiye www.tev.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

TEV (Türk Eğitim Vakfı) Hakkında:

TEV, 4 Mayıs 1967 tarihinde Merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kurulmuştur. Misyonu; başarılı, fakat maddi desteğe ihtiyacı olan, ülkemize ve insanlığa katkılar sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini desteklemektir.

Türk Eğitim Vakfı kuruluşundan bugüne kadar, yurt içinde Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan 195,000, yurt dışında ise yüksek lisans öğrenimi için 1.400 üstün başarılı gence yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimi için burs vermiş, ayrıca 25 eğitim kurumu yaptırarak Türk Milli Eğitiminin hizmetine sunmuştur. Sadece 2012-2013 öğretim yılında yurt içinde 9500, yurt dışında ise 129 gence yüksek lisans bursu verecektir.

Haberin Devamı

TSK Mehmetçik Vakfı Hakkında:

TSK Mehmetçik Vakfı, Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaptığı vatan hizmeti esnasında; şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınlarına, malul olan gazi ve engelli Mehmetçiklere, söz konusu Mehmetçiklerin çocuklarına, yardım planı dahilinde maddi yardımda bulunur ve sosyal destek sağlar.

TSK Mehmetçik Vakfı, kuruluşundan bugüne kadar; 16.024 şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerimizin ailelerine ölüm yardımı, 9.281 malul gazi ve engelli Mehmetçik’e maluliyet yardımı,

3.644 gazi ve engelli Mehmetçik’e sürekli bakım yardımı, 3.279 Mehmetçik çocuğuna bakım ve öğrenim yardımı, 237 Mehmetçik çocuğu için doğum yardımı, 174 gazi/engelli-çocuk için ölüm yardımı olmak üzere 38.238 kişiye nakdi yardımda bulunmuştur. Bu yardımların bugünkü değeri yaklaşık 322.742.994,38 TL’dir.