Gündem Sağ ayak topuğundaki lekeden tanıdı! 'Kızım çürüdü...'

Sağ ayak topuğundaki lekeden tanıdı! 'Kızım çürüdü...'

03.11.2016 - 13:38 | Son Güncellenme:

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde geçen yıl tarlada elleri bileklerinden kesilmiş ve ağzı bantlanmış halde bulunan Nuran Dutlu'nun öldürülmesine ilişkin davada savcı mütalaasını sundu.

Sağ ayak topuğundaki lekeden tanıdı Kızım çürüdü...

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Muhammet Yıldız ve kız arkadaşı Sertaç Özer ile 21 yaşındaki maktulün annesi Hediye Görmüş'ün yanı sıra tarafların avukatları katıldı. Diğer 6 sanık ise duruşmaya gelmedi.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukatı Efe İsmail Uzun, sanıkların cezalandırılmasını istedi. Müşteki avukatı Esin Yeşilırmak da cinayetin vahşice işlenmesi nedeniyle cezada indirim yapılmamasını talep etti. Anne Görmüş de sanıkların en ağır cezayı almasını istedi.

Esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, Yıldız'ın ağırlaştırılmış müebbet, kız arkadaşı Özer'in de müebbet hapse çarptırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanıklar ile müdafilerine savunma için süre vererek duruşmayı erteledi.

"KIZIMIN KANI YERDE KALMAYACAK"

Anne Görmüş, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, hak edenlerin cezasını bulmasını istediğini söyledi. Davanın herkese örnek olmasını isteyen Görmüş, "Kızımın kanı yerde kalmayacak. Herkes cezasını çeksin. Suçlular indirimden yararlanmasın. Benim kızım çürüdü. Ondan eser kalmadı." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İzmit ilçesinde geçen yıl 22 Ocak'ta tarlada elleri bileklerinden kesilmiş, ağzı bantlanmış kadın cesedi bulunmuştu. Hediye Görmüş, sağ ayak topuğundaki doğum lekesi ve dövmesinden kayıp kızı Nuran Dutlu'yu teşhis etmişti.

Cinayetin ardından Muhammet Yıldız ve kız arkadaşı Sertaç Özer tutuklanmış, 6 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.