Siyaset Sağduyuya ihtiyacımız var

Sağduyuya ihtiyacımız var

20.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, memleketi Antalya’da sanayi esnafıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Sağduyuya ihtiyacımız var

Eski sanayi sitesi içindeki parkta verilen açık hava kahvaltısında esnafla bir araya gelen Baykal, sohbet edip sorunlarını dinledi. Türkiye’nin sağduyuya, müzakereye, konuşmaya ihtiyacı olduğunu belirten Baykal, şunları söyledi:
“Bizim sağduyuyu en kısa sürede hakim kılmamız lazım. Siyasi kavgayı mahkemede çözmek kadar tehlikeli bir şey yoktur. Siyasetin tarafı hakim polis değil. Siyasetin tarafı halk, işçi, memur, kadın, emekli, yatırımcı, girişimci taraftır. Mahkemede alet kelepçe. Siyasette alet kelepçe değil. Siyasetin aleti ‘sen ne diyorsun kardeşim’ diyerek sormak ve dinlemektir.”
Ülkedeki her şeyin hukuk ve demokrasi zemininde, insana saygı ve siyaset zemininde yeniden şekillendirmesi gerektiğini belirten Deniz Baykal, şöyle devam etti: “Memleketimizde çok önemli olaylar tartışmalar yaşıyoruz. Türkiye’de her düşünceye her anlayışa her sese ihtiyaç var. Bir müzakere bir paylaşma bir tartışma ortamı yaratılamadı.
Herkes dediğim dedik anlayışını dayattı. Gücü olan anlayışını dayattı sonra her şey sıkıştı. Çok ciddi sıkıntılar var. Bir oturalım, konuşalım. Partiler dinlesin, değişik görüşler dinlesin. Ülkenin yararına milletin yararına ne varsa ona bakalım. Bazen siyasetçinin yararı ile milletin yararı çelişiyor. Siyasetçi bir şey istiyor milletin işine gelmiyor. Ama o dayatıyor sonra işler sıkışıyor.”