İstanbul SAĞLAM: "RAKİBİMİZİN 10 KİŞİ KALMASINI DEĞERLENDİREMEDİK"

SAĞLAM: "RAKİBİMİZİN 10 KİŞİ KALMASINI DEĞERLENDİREMEDİK"

04.12.2014 - 00:07 | Son Güncellenme:

.

SAĞLAM: RAKİBİMİZİN 10 KİŞİ KALMASINI DEĞERLENDİREMEDİK

Eskişehir Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 4-2 mağlup oldukları Galatasaray maçının ardından, “Rakibimizin 10 kişi kalmasını değerlendiremedik” dedi.
Galatasaray’da yeni teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’na başarılar dileyerek sözlerine başlayan Sağlam, “Kendisi büyük başarılar ortaya koydu. Önemli bir göreve soyundu. Ona yeni görevinde başarılar diliyorum. Güzel başarılar elde eder. Kendisi bunu hak ediyor” açıklamasında bulundu.
“YOĞUN BİR MAÇ OYNADIK”
Tecrübeli teknik adam, “Üç gün önce Fenerbahçe ile yoğun bir maç oynadık. Hem yorulan oyuncuları dinlendirmek için değişik bir kadro ile sahaya çıktık. Kadromuz sıkıntılı olduğu için alternatifi olmayan oyuncuları riske etmemek için böyle bir tercih yaptık. Maçı iki bölüm halinde değerlendirebiliriz. 11’e 11 oynanan bölümü, bir de rakibin eksik kaldığı bölüm olarak. Rakip eksik kalınca aynı durumu Mersin İdmanyurdu maçında da yaşadık. Hakemlerden rakip oyuncuyu atmamasını isteyeceğim. İki maçta bize ders niteliğindeydi ve elimizden kayıp gitti. Oyuncularımızın daha fazla sorumluluk alması gerekiyor. Rakip 10 kişi kaldı diye kendi kalesine gol atacak hali yok. Biz bu durumu değerlendiremedik” ifadesini kullandı.
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, kadro sıkıntısından dolayı görev verdiği gençlerin performansının kendisini umutlandırdığını ancak yapılan hataların ise üzdüğünü dile getirdi.
“SIKINTILI GÜNLER GEÇİRİYORUZ”
Kulübün ekonomik anlamda sıkıntılı günler geçirdiğini ifade eden tecrübeli teknik adam, “Kulüpte yaşanan bazı sıkıntılar var ve bunları gizlemenin anlamı yok. Başkanın ve yönetimin iyi niyetli anlayışı ve özverisi sonunda futbolcuların performansına olumsuz etki yapmadan atlatmaya çalışıyoruz. Zaman zaman olumsuz etkilerini de yaşıyoruz. Şu anda bir geçiş süreci yaşıyoruz. Maliyeti yüksek oyuncularla yolları ayırıp, ucuz maliyetli oyuncular aldık. Genç oyuncularla lige başladık. Tabiki bununda bir riski var. Bu riski şehir, camia ve taraftar göğüslemezse sıkıntılar ortaya çıkıyor. Hakem ve futbol şanssızlıkları ile ligde iyi konumda olmasak da kötü bir tablo yok. Daha iyi olacağına inanıyorum. Bu ekonomik sıkıntı, gelecek yıl belki ondan sonra ki yılda devam edecek. Takımın ayakta durabilmesi için birinin 80-100 milyon borcu ortadan kaldırması gerekiyor. Ortada böyle bir durumda yok. Sıkıntılarla yüzleşmek zorundayız. Bu riski alarak göze alarak devre arasına umut verecek şekilde geçersek Eskişehir camiasına önemli şeyler düşüyor. Hep birlikte hareket ederek bu sıkıntıları aşabiliriz” diye konuştu.
“BEKLENTİM ÇOK FARKLIYDI”
Sağlam, Eskişehirspor’a şuanki yaşadığı maddi sıkıntılara da değinerek, “Geldiğim zaman beklentim çok farklıydı. Bu sorunlarla karşılaşacağımı ummuyordum. Bize farklı bir tablo sunuldu. Taraftarın ve halkın sevgisi beklentisi benim burada kalıp sorunlarla boğuşmam, bir şekilde üstesinden gelmem konusunda fedakarlık yapmam gerektiğini düşündüm. Şu anda geleceğim ile ilgili risk aldım. Başarı hep şampiyonluktur. Benim için başarı Eskişehirspor’un ekonomisine katkı sağlayıp ekonomik anlamda hedefler koyabilmek şampiyonlukla eşdeğerdir. Bu her seneki şampiyonluk kadar önemlidir. Taraftar camia ve şehir riski alırsa o zaman başarılı oluruz. Eğer bu riskleri almayıp bize baskı yaparlarsa birçok insanın motivasyonu bozuluyor sonrasında başka işlerle uğraşırız” açıklamasını yaptı.
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Erkan Zengin’in takımdan ayrılacağı yönündeki haberlerle ilgili, “Başkan gerekli açıklamayı yaptı” dedi.