Aydın Sağlığını Çalışarak Kazanıyor

Sağlığını Çalışarak Kazanıyor

29.09.2017 - 11:27 | Son Güncellenme:

.

Sağlığını Çalışarak Kazanıyor

Aydın’ın Köşk İlçesi’ne bağlı Yavuzköy Mahallesi’nde yaşayan 86 yaşındaki Ali Çapar, sağlığını çalışamaya borçlu olduğunu söyledi. Çevrede çok az sayıda yaşıtı kalan ve kendini bildi bileli çalışıp üretmeden hiç tüketmediğini söyleyen Ali Çapar, işsizlikten dert yanan gençlere sitemli.
10 yaşında babasını 12 yaşında da annesini kaybettiğini ve 10 yaşından bu yana çalışarak kendi ayakları üzerinde durduğunu belirten Ali Çapar, “10 yaşımda çalışmaya başladım. Aradan 76 yıl geçti. 76 yıldır hastalık hariç hiçbir gün ekmeğimi kazanmadan yatağa girmedim. Bu zaman zarfında 5 çocuğumu yetiştirip evlendirdim. Artık yaş kemale erdi şimdi de çalışmadan duramıyorum. Allaha şükür sağlığım yerinde ve sağlığıma da çalışmaya borçlu olduğumu biliyorum” dedi.
“İşsizliğe inanmıyorum”
Günümüz gençliğinin dilinden düşürmediği işsizlik söylemlerine kesinlikle inanmadığını özellikle Aydın’da çalışmak isteyen herekse iş olduğunu belirten 86 yaşındaki Ali Dede, “Bugün belli yaşın altındaki hangi gençle konuşsan işsizlikten dert yanıyor. Bu memlekette nasıl işsizlik olur aklım almıyor. Ben bu yaşta halen ağaç dikip zeytin, incir, narenciye yetiştiriyorum. Her gün işe gidip çalışıyorum. Delikanlılar işsizlikten dert yanıyor. Herkes masa başında kravatla çalışmak istiyor. Tarım işine gelince herkes hasta oluyor. Bence işsizlik yok, çalışmak istemeyenler bu söylemin arkasına sığınıyor” dedi.
“Sağlıklı olmak isteyen güneşin doğuşunu ayakta karşılasın”
Bugün salgın haline gelen pek çok hastalığın tabiata ve doğal yaşama aykırı yaşam tarzından kaynaklandığını ileri süren Ali Çapar, “Hayat kolaylaştıkça, fen ilerledikçe hastalıklar artıyor. Eskiden hastalıklar yeterli beslenememekten olurdu. Şimdi aşırı yiyip az çalışmaktan oluyor. Hangi doktora gitsen ‘Hareket edeceksin, yürüyeceksin, sabah sporu yapacaksın’ diyor. Bizler doktor tavsiyesi ile değil hayat şartları gereği bunları yapıyoruz. Eski insanlar sabah güneş doğarken kesinlikle yatakta olmazdı. Sağlıklı olmak isteyen sabah erken kalksın” diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu.