Gündem Sağlık Bakanlığı MHRS Hastane Randevu Sistemi ve Alo 182 Hastane Randevu Alma

Sağlık Bakanlığı MHRS Hastane Randevu Sistemi ve Alo 182 Hastane Randevu Alma

27.05.2015 - 10:28 | Son Güncellenme:

MHRS’ye üye olarak online hastane randevunuzu hem hızlı hem de güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. MHRS hastane randevu ile online randevu almak ve MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı MHRS Hastane Randevu Sistemi ve Alo 182 Hastane Randevu Alma

Sağlık Bakanlığı’nın online hizmetleri ile birlikte artık son derece pratik bir şekilde hastane randevularını internet üzerinden alabilme imkanı bulunuyor. Özellikle de teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte geliştirilen MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte vatandaş son derece pratik bir şekilde hastane randevularını internet kolaylığında alabilme fırsatına sahip olunabiliyor. Dijital teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte artık vatandaşlar hastanelere online olarak randevu alabilme fırsatına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi tamamen vatandaşın çağdaş, hızlı ve modern sağlık hizmetleri alabilmesini amaçlayan bir sistemdir.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Sağlık Bakanlığı çatısı altında bulunan tüm Türkiye’deki 2. ve 3. kademe kamu hastaneleri ile birlikte Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri için randevu alabilme fırsatına sahip olunabiliyor. Randevu tarihi ve saati gibi seçimlerin yanı sıra hastane seçimi ve doktor seçimi gibi oldukça önemli ve çağdaş ülke standartlarındaki sağlık hizmetlerinden faydalanabilme konusunda vatandaşa önemli avantajlar sunuyor. Bu sebep ile de sağlık hizmeti gereksinimi bulunan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kolay bir şekilde hastane randevularını alarak, muayene hizmetlerinden yararlanabiliyor. MHRS hastane randevu sistemi internette, cep telefonunda ve akıllı cihazlarda vatandaşa hizmet veren bir Sağlık Bakanlığı sistemidir. Vatandaşın sağlık hizmetlerinde dünya standartlarını yakalayabilmeleri sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde mhrs.gov.tr/Vatandas/ adresinden doğrudan erişim sağlanabilen MHRS hastane randevu sistemi vatandaşın isteğine göre ALO 182 ile telefonla arayarak ya da akıllı cihazlara indirilecek MHRS uygulaması ile kolay bir şekilde randevu alımları gerçekleştirilebiliyor. MHRS hastane randevu sistemi dijital platformda daha yoğun şekilde kullanılıyor. Vatandaşların ana sayfasındaki randevu al sayfasından randevu alım ekranına ulaşabildiği bu sistemde vatandaşın üye olmaları gerekiyor. Özellikle hem randevu alımlarının yapılabilmesi hem geçmiş randevuların kayıt altında tutulabilmesi hem de Sağlık Bakanlığı sistemlerinde karışıklıkların yaşanmaması amacı ile gereklilik arz eden üyelik işlemleri ‘yeni üye’ ekranından kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Vatandaşların MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri sırasında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘ad’, ‘soyad’, ‘doğum tarihi’, ‘doğum yeri’, ‘cinsiyet’, ‘baba adı’, ‘anne adı’, ‘cep telefonu’, ‘sabit telefonu’ ve ‘e-posta adresi’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Bu bilgileri giren vatandaşlar en son olarak ‘parola’ bilgisini girerek sisteme üye olabiliyor. MHRS hastane randevu sistemi içerisinde randevu alımları için vatandaşlar ‘il’, ‘ilçe’, ‘hastane’, ‘semt polikliniği’, ‘klinik’, ‘klinik yeri’ ve ‘hekim’ seçimlerini diledikleri gibi yapabiliyor. Vatandaşlar bu seçimlerini istedikleri gibi gerçekleştirebiliyor. Böylelikle vatandaşların kendi bulundukları ilçedeki hastaneye gitme zorunluluğu ortadan kalktığı gibi vatandaşlar başka kentteki hastanelere randevu bulamama gibi sorunlar ile de karşı karşıya kalmıyor. Bu durumda günümüz modern çağında oldukça yoğun ve sık bir şekilde MHRS hastane randevu sisteminin vatandaşlar tarafından kullanılmasına neden oluyor.