Gündem Sağlık Bakanlığı'ndan Ayşe Kocaoğlu açıklaması

Sağlık Bakanlığı'ndan Ayşe Kocaoğlu açıklaması

25.02.2015 - 16:36 | Son Güncellenme:

Birlikte yaşadığı sevgilisi tarafından vurulan 2 aylık hamile Ayşe Kocaoğlu'nun hastane tarfından reddedilen kürtaj olma isteğine Sağlık Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Bakanlık, Kocaoğlu'nun isteğine sağlık durumu nedeniyle onay verdi.

Sağlık Bakanlığından Ayşe Kocaoğlu açıklaması

Muğla’da birlikte yaşadığı sevgilisi tarafından pompalı tüfekle kolundan vurulan 2 aylık hamile Ayşe Kocaoğlu (24), karnında bebeği olduğu için enfeksiyona karşı ilaç verilmediğinden kolunu kaybetme riskiyle karşı karşıyaydı. İddiaya göre Kocaoğlu kolunu kaybetmemek için kürtaj olmak istedi. Ancak hastane kürtajı bebeğin babasının izninin olmaması sebebiyle reddetmişti. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; “ İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesinde Tıbbi Konsey toplanmış ve hastanın sağlık durumu nedeniyle gebeliğin sonlandırılmasına karar vermiştir. Ayrıca hastanın hamile olduğu için, tedavisinin yapılmadığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Hastamızın antibiyotik tedavisine devam edilmekte olup, şu an için kol kaybı gibi bir durum söz konusu değildir “ denildi.

"Beni bu hale getiren adamın çocuğunu istemiyordum"
Hastanenin sağlık kurulunca gebeliğin sonlandırılmasına karar verilen Kocağlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaralandıktan sonra İzmir'e getirilerek tedavi altına alındığını anlattı. Sol kolunun tedavisinin sürdüğünü, hamile olduğu için enfeksiyona karşı ilaç tedavisi uygulanmadığını öne süren iki çocuk annesi Kocaoğlu, kürtaj talebini daha önce hastane yetkililerine ilettiğini ancak olumlu cevap alamadığını belirtti. Kocaoğlu, "Beni bu hale getiren adamın çocuğunu istemiyordum. Yarın çocuğu alacaklarmış, çok sevindim. Bu çocuğu hayatta kabul edemem zaten. Kolumu belki kullanabileceğim, belki kullanamayacağım. Tek kolla çocuklarıma bakamam" dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir İl Temsilcisi Sanem Deniz Kural da Ayşe Kocaoğlu'nu hastanede ziyaret ettiklerini ve yarın kürtaj olacağını öğrendiklerini ifade etti. Bu arada İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner de yaptığı yazılı açıklamada, olayda hastanın tıbbi mağduriyet yaşamadığını kaydederek, kadınların sağlığını tehlikeye atan kısıtlayıcı düzenlemelerin gözden geçirilmesi gerektiğini bildirdi. Muğla'nın Fethiye ilçesinde 9 Şubat'ta Gökhan A, birlikte yaşadığı Ayşe Kocaoğlu'nu pompalı tüfekle yaralamış, annesini ise öldürmüştü.

ACILI KADIN BÖYLE İSYAN ETMİŞTİ

Haberin Devamı