İstanbul Sağlık Gönüllülerinden Uganda'ya Yardım Eli

Sağlık Gönüllülerinden Uganda'ya Yardım Eli

13.05.2017 - 17:11 | Son Güncellenme:

.

Sağlık Gönüllülerinden Ugandaya Yardım Eli

Yeryüzü Doktorları sağlık gönüllüleri ekibi, Afrika ülkesi Uganda’da sağlık sorunlarıyla mücadele eden yüzlerce hastaya yardım eli uzatmak için Uganda’ya gitti.
46 ülkede sağlık alanında yardım faaliyetleri yürüten Yeryüzü Doktorları gönüllü sağlık ekipleri bu kez, açlık ve kuraklığın yanı sıra sağlık sorunlarıyla mücadele eden Uganda halkına yardım etmek için harekete geçti. Afrika’daki yardım faaliyetleri kapsamında kadın doğum ve genel cerrahi alanlarında uzman bir grup sağlık gönüllüsü, beraberindeki yardım malzemeleriyle bu ülkeye gitti.
Uganda’ya gerçekleştirilecek sağlık kampı öncesi geldikleri Atatürk Havalimanı’nda yardım faaliyetlerine ilişkin bilgiler veren Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Yahyahan Güney, “Bütün gönüllülerimizle ülkemizin birikimini ve imkanlarını Afrika’ya taşımaya çalışıyoruz. Bu nedenle düzenli olarak Afrika faaliyetlerine devam ediyoruz. O bölgelere sağlık yardımları yapıyor, su kuyuları açıyoruz. Gıda yardımları da yapıyoruz. O bölgede bulunan ve nispeten bizim ülkemizden çok daha aşağıda olan sağlık kuruluşlarının kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. İçerisinde kadın doğum, genel cerrahi ve anestezi uzmanlarının, mesleğinde başarılı arkadaşımızın olduğu bir gönüllü grubuyla yaklaşık 10 gün kamp yapacağız. İnşallah çok faydalı olacak. Oradan da büyük bir umutla ve hasretle bizi bekliyorlar. Zannediyorum 600 civarında bir muayene ve 40 ile 60 arası operasyon hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Bölgedeki sağlık personelleri de eğitilecek
Yeryüzü Doktorları ve TİKA işbirliğiyle Uganda’nın sağlık hizmet kapasitesini de artırmaya yönelik düzenlenecek olan sağlık kampı, başkent Kampala’nın güney batısında yer alan Masaka bölgesinde gerçekleşecek. Kampta, kadın doğum ve genel cerrahi alanlarında yerel sağlık personeline pratik eğitimler verilecek ve tedavi imkânı bulamayan hastaların ameliyatları ve tedavileri sağlanacak.