Ege Sağlık turizmine bir destek daha

Sağlık turizmine bir destek daha

18.06.2017 - 05:00 | Son Güncellenme:

Seferihisar Doğanbey’de kür merkezi açmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZENERJİ şirketiyle Çeşme Termal Kür Merkezi’ne yüzde 40 ortak oldu

Sağlık turizmine bir destek daha

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Jeotermal A.Ş. aracılığıyla Doğanbey’de 42 dönüm arazi satın alarak Seferihisar, Gümüldür, Özdere ve Ürkmez’deki otellerin turizm sezonunu uzatacak bir kür merkezi kurmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi ikinci büyük hamleyi de Çeşme’de yaptı. İZENERJİ şirketiyle kısa adı TETUSA olan Çeşme Termal Kür Merkezi’ne yüzde 40 ortak olduklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Sağlık turizmini geliştireceğiz, EXPO’da sağlık kenti yapacağız diye senelerdir dil döktüğümüz konuyu iki yerde birden başlatarak yol katetmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

En az 70 milyon

Kocaoğlu, Çeşme Termal Kür Merkezi’nden 12 milyon lira hisse alarak turizme katkı sağlamayı ve Çeşme’deki konaklama sezonunu uzatmayı hedeflediklerini belirtti, “Buraya en az 60-70 milyonluk yatırım yapılacak. Bu tutar belki zaman içinde 100 milyon lirayı aşacak” diye konuştu.

KAR AMAÇLI DEĞİL

AYNI projeyi 2005’te İl Özel İdaresi’yle İzmir Jeotermal A.Ş’de yaptıklarını belirten Kocaoğlu, “Doğanbey’de 42 dönüm arazi aldık. İnciraltı’nın planları bittiğinde aynı kür merkezinin daha büyük çaplısı da buraya yapılacak” şeklinde konuştu. Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “TETUSA A.Ş. kar amaçlı değildir. Hazinenin tahsis ettiği 100 dönümlük arazide Çeşme’nin ve İzmir’in kalkınması için şifalı sularda termal tedavileri bünyesinde barındıran, turizm tesislerinin yatak kapasitesi süresini uzatmak için oluşturulmuştur.”