Gündem Sağlıkçılar grip aşısından kaçınıyor

Sağlıkçılar grip aşısından kaçınıyor

26.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Grip (influenza) tüm dünya ve Türkiye’de ciddi sağlık sorunlarına yol açarken, ölümlere dahi neden oluyor. Her kış dönemi uzmanlar, vatandaşlara grip aşısı olmalarını salık verirken, sağlık çalışanları arasında yapılan bir anket ise sağlıkçıların aşıya temkinli yaklaştığını ortaya koydu.

Sağlıkçılar grip aşısından kaçınıyor

Adı gizli tutulan bir Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görevli 230 sağlık çalışanından sadece 10’unun grip aşısı yaptırdığının anlaşılmasından sonra, bu hastanedeki çalışanlarla grip aşısına yaklaşımları konusunda anket yapıldı. Ankete göre, bu hastanede görevli 115 çalışandan sadece yüzde 4.3’ünün grip aşısı yaptırdığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Hiç yaptırmayan yüzde 51

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi, İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği’nden Dr.Tuğba Sarı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı’ndan Dr.Fatih Temoçin ile Yozgat Devlet Hastanesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği’nden Dr.Hatice Köse tarafından gerçekleştirilen araştırmadan çıkan sonuçlara göre aşı olmak istemeyenlerin yüzde 64.5’i, aşının gerekliliğine inanmadığını dile getirdi. Çalışmadan çıkan sonuçlar şöyle;

“Gribe karşı aşılanma dışındaki diğer korunma yöntemlerini tercih edenlerin oranı yüzde 40.9. Sağlık çalışanlarının yüzde 51.3’ü hayatı hayatı boyunca hiç influenza aşısı yaptırmadığını söyledi. Grip hastalığının riskli bir hastalık olduğunu düşünmeyenler yüzde 34.5, injeksiyondan korkanlar yüzde 11.8, aşının grip yaptığına inananlar yüzde 27.3, gripten antibiyotikle korunabileceğini düşünenler yüzde 16.4 olarak tespit edildi.”

Haberin Devamı

Yazarlar