İzmir Sağlıkçıların Staj Sorunu Çözüme Kavuştu

Sağlıkçıların Staj Sorunu Çözüme Kavuştu

18.03.2017 - 10:20 | Son Güncellenme:

.

Sağlıkçıların Staj Sorunu Çözüme Kavuştu

Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, Halk Sağlığı Müdürlüğünde çalışan sağlık personelinin lisans tamamlamada staj uygulaması sorununun şubelerinin ve sendika genel merkezi ve Sağlık Müdürlüğü’nün çabalarıyla çözüme kavuşturulduğunu söyledi.
Lisans tamamlama ile ilgili zorunlu staj uygulaması Halk Sağlığı Müdürlüğünde çalışan personeli mağdur ettiğini belirten İzmir Sağlık Sen 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, "Çözümün adresi yine Sağlık Sen olmuştur. Özellikle Halk Sağlığı çalışanlarımızın kangren haline geldiği çalışan sağlık personeline lisans tamamlamayı bırakma noktasına getirdiği zorunlu staj uygulaması çözüme kavuştu. Şubemizin çözüm masasında görüşülüp Sağlık Sen Genel Merkezine ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşme ve gerekli yazışmaların yapılmasının ardından zorunlu staj mağduriyeti giderilmiştir. Sağlık Sen’in sorunun değil çözümün adresi olduğun bir kez daha gösterdik. Bizler hemşirenin forma rengiyle değil mağduriyetlerin ve Ast olan sorunun çözümüyle uğraşırız" diye konuştu.

“Ciddi mağduriyetler yaşanıyordu”
Çalışma yaptıkları konuyla ilgili ciddi mağduriyetlerin yaşandığını anlatan Yıldırım, “İzmir il Sağlık müdürlüğüne yazdığımız yazı da ciddi anlamda mağduriyetlerin olduğu Halk Sağlığı kurumunda çalışan hemşirelerin stajlarını yapamadığı ve staj için hiçbir hastanenin kabul etmediği stajların hafta sonu nöbet usulü şeklinde tamamlanmasının kabul görmediği gibi şikayetler geldi. İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Bediha Salnur ile görüşmemiz ve İl Koordinasyon toplantısında gündeme alıp değerlendireceklerinin ve çözüme kavuşturacaklarının sözünü almıştık.Gerekli yazışmaların yapılıp gerek Sağlık Sen Genel Merkez gerekse İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şubesinin girişimleriyle Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Sertifikasyon Hizmetleri Daire Başkanlığı’na gönderildi” dedi.

Bakanlık kayıtsız kalmadı
Yapılan başvuruların ardından Sağlık Bakanlığı’ndan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanlığı’na gelen yazıda, "Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Sertifikasyon Hizmetleri Daire Başkanlığı ile görüş alışverişinde bulunulmuştur. Söz konusu görüşmeler sonucunda tarafımıza iletilen 09.03.2017 tarihli ve 227 sayılı Lisans Tamamlama Uygulaması konulu yazısının 6. maddesinde ’Uygulama yapacak öğrencilerin bu uygulamayı öncelikle olarak görev yaptığı birimde yapması esastır. Uygulama dersleri gerektiğinde nöbet usulü ve haftasonu da yapılabilecektir’ ifadesi ile lisans tamamlama öğrencilerinin nöbet usulü ve haftasonu staj yapabilmelerinin önü açılmıştır" ifadelerine yer verildi. Yıldırım, başvurularına hassasiyet gösteren Başta Sağlık Bakanlığına Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Sertifikasyon Hizmetleri Daire Başkanlığına, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm Dr. Bediha Salnur’a ve Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şubesi Çözüm Masası çalışanlarına teşekkür etti.