Geri Dön

Sağlıklı beslenerek cildinizi kışa hazırlayın

Sağlıklı beslenme hakkında bilgi veren Beslenme Uzmanı Seçil Kenar, cilt ve vücut bakımı konusuna dikkat çekiyor.

Sağlıklı beslenerek cildinizi kışa hazırlayın

Genç, güzel ve sağlıklı kalmanın sırrının doğal ve dengeli beslenmeden geçtiğini belirten Kenar, kış mevsimine uygun sebze ve meyve ile beraber zeytinyağı, süt ve süt ürünleri, yumurtanın sarısı, karaciğer, yerfıstığı tüketilmesini öneriyor.

Haberin Devamı

Bir sıvıyağ markası web sitesinde yazan Beslenme Uzmanı Seçil Kenar, kış aylarında beslenmeyle ilgili dikkat edilmesi gereken konularla ilgili bilgileri paylaşıp ziyaretçilerin sorularını yanıtlıyor.

Cildimizi Besleyen Besinler (vitaminler, antioksidanlar ve yaşam kaynağı Su)
Cilt sağlığı, beslenmeden çevresel faktörlere kadar birçok konuyla yakından ilişkilidir. Hava kirliliği, katkı maddeleri, kozmetikler, hormonlar, hastalıklar, stres, sigara-alkol kullanımı cildin erken yaşlanmasına neden olur. Yıpranan cildin ilerleyen yaşlarda kurumaya başlaması ile de kırışıklıklarda büyük oranda artış görülür. Yaşlılık belirtilerini en aza indirgemek ve cilt hücrelerini beslemenin sırrı doğal ve dengeli beslenmekten geçer.

Haberin Devamı

Cilt ve saç sağlığı için biotin bakımından zengin olan ürünleri öneren Kenar, A-C-E vitaminlerinin de yüksek derecede antioksidan içermesi, hücreleri temizleyip, işlemlerinin devam etmesine yardımcı olması ve hücrelerin gençleşmesini sağlaması sebebiyle cilt için önemli olduğunu belirtiyor. Cildin sıkılaşması, kırışıklıkların önlenmesi bakımından önemli olan C vitaminini almanın hayati önem taşıdığını belirten Kenar, koyu yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, semizotu, marul vb.) ve portakal, limon, çilek, kiraz, greyfurt tarzı C vitaminini yoğun içeren meyveleri tüketmeyi öneriyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi açısından gerekli bir vitamin olan E vitamini özellikle cildimiz için yaşlanmayı önleme, zararlı dış etkenlerden koruma gibi önemli özeliklere sahiptir. Zeytinyağı, soya fasulyesi yağı, buğday, pirinç, mısır, çavdar, yulaf, balık, ceviz, fındık, badem, marul, kereviz, maydanoz, ıspanak, lahana gibi besinlerden E vitamini almak mümkün. Cilt elastikiyetini, canlılığını, temizlenmesini sağlayan suyun ise hayat kaynağı olduğunu vurgulayan Kenar, gün içinde 2 lt. sıvı almayı öneriyor.


İşte Seçil Kenar’dan Cildi Besleyen Örnek Bir Diyet Menüsü;
Sabah : 1 kase yoğurt + 10 adet yaban mersini+2 adet ceviz+ 3 adet kayısı+3 kaşık yulaf ezmesi karıştırılarak tüketilecek

Haberin Devamı

Ara: 1 adet elma

Öğle: 1 kase sebze çorbası, 120 gr et, Salata, 1 dilim esmer ekmek

Ara: 1 bardak az şekerli limonata, 1 porsiyon meyve, 10 adet badem

Akşam: 1 tabak koyu yeşil yapraklı sebze yemeği ( ıspanak, semizotu v.b), 1 kase yoğurt, 4-5 kaşık kepekli makarna

Gece: 1 porsiyon meyve, 1 bardak süt

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber