Sağlıklı bir cilt için etkili bir nemlendirici gerekir. En az 24 saat etkili!

Sağlıklı bir cilt için etkili bir nemlendirici gerekir.

En az 24 saat etkili!

Her insanın cildi yaşına göre farklılık gösterir. Ancak hepsinin ortak olan bir ihtiyacı vardır. O da nem’ dir! Esnekliğini ve canlılığını koruyan cildin sırrı nemdir. Ciltte mükemmel nemlilik dengesi, orta deri tabakası olan dermanın derin katmanlarında yüzde 60, yüzeyde ise yüzde 13 oranında su bulunması anlamına geliyor. Bu hassas denge cilde elastikiyet, sıkılık ve ışıltı sağlıyor. Cildin nem tutma kabiliyeti bebeklik döneminde % 100’dür. Bu oran 20’li yaşlarda %33’e düşer ve 25 yaşında hücre yenilenmesi tamamlanır. Ama ne yazık’ ki tenimiz zamanla farklı cilt tiplerine dönüşür. Cilt genetik faktör, dış etkenler ( güneş, rüzgar, kirli hava, suni havalandırma, teknolojik cihazlar ) ve ayrıca yanlış kozmetik kullanımı, yoğun makyaj uygulamalarından dolayı da cilt nem kaybına uğrar.

Haberin Devamı

Nemlendiricilerin cildinize sağladığı nemin önemi ve faydaları.

Günlük ve düzenli nemlendirici kullanımı, ciltteki kuruluğu tedavi eder. Cildinizin tazeliğini, gençliğini ve güzelliğini korumada en etkili faktördür.

Nemsiz kalan cildin durumu

Nemsiz bir cilt, mat görünüme sahiptir. Zamanla pullanmalar gözlenir, yapılan makyaj dahi tutmaz hale gelir. Cildin en üst tabakası olan epidermisin nemini yitirmesi, dış etkenlere karşı hassaslaştırır. Bu da cilt te yanma, kaşıntı ve kızarıklık olarak gösterir. Zamanından erken kırışmaya yol açar yaşlanır.

Yaş gruplarına göre nemlendirici kullanımı

15-25 yaş arası nemlendirici kullanımı:Bu yaşlarda cilt temizliği ve bakımı büyük önem taşır. Cildin yağ ve nem dengesini düzenleyen, biyolojik tedavi edici etken maddeler içerikli nemlendirici serumlar kullanılmalıdır. Örneğin Oleanol Acıt, Moris Nigra etken madde içerikli veya saf vitamin A içerikli. Böylece cildin yağ ve nem dengesi düzenlenir problem oluşumu önlenir. Cildin tazeliği ve gençliği korunur.

30-40 yaş arası nemlendirici kullanımı:30’lu yaşlar ilk kırışıklıkların belirginleştiği yaşlardır. Eğer doğru nemlendirici kullanılmazsa kırışıklıklar derinleşmeye başlar. 30’lu yaşların 50’li yaşlara göre avantajı, cildin koruyucu fonksiyonlara sahip olmasıdır. Bundan dolayı cildinizi doğru ve ihtiyacı olan nemlendiricilerle nemlendirin. Örn. Hyaluron Acid etken madde içerikli serum ile cildinizi nemlendirirseniz, erken kırışık oluşumunu önleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

45 ve ileri yaş arası nemlendirici kullanımı: Bu yaşlar da yüzdeki çizgilerin belirginleştiği, özellikle göz çevresi, yanak ve ağız kenarındaki kırışıklıkların arttığı boyun bölgesinde ise kırışıklıkların fazlalaştığı yaşlardır. Kısaca cildin hücre üretimi iyice yavaşlar, dolayısıyla hücre üretimini arttıran daha yoğun besleyen nemlendirici kullanmak gerekir. Cildin yapılanmasını ve korunmasını sağlar. Örneğin Ratinol, Argireline, Hyaluranic Acid etken madde içerikli Serum lar cildin gerginliğini, elastikiyetini kuvvetlendirir kırışık ve çizgileri azaltır. Özellikle menepoz ve sonrası için mükemmel nemlendirici bir üründür.

Sağlıklı ve güzellik dolu günler dileği ile!!!

Haberin Devamı

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

Cilt ve vücut probleminizi yazın, alttaki adreslere gönderin cevaplayayım

www.enesbioestetikcenter.com

www.enesbeautyjoutnal.com

www.enesbiocosmetic.com

www.oxybronz.com