Amasya Sağlıklı yaşam için pedal çeviriyorlar

Sağlıklı yaşam için pedal çeviriyorlar

18.11.2016 - 10:45 | Son Güncellenme:

Gümüşhacıköy Çok Programlı Anadolu Lisesi Uygulamalı Anaokulu 5 ve 6 yaş grubu öğrencileri, "Sağlıklı Yaşam ve Hareketlilik" programı kapsamında haftanın bir günü pedal çeviriyor.

Sağlıklı yaşam için pedal çeviriyorlar

AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy Çok Programlı Anadolu Lisesi Uygulamalı Anaokulu 5 ve 6 yaş grubu öğrencileri, "Sağlıklı Yaşam ve Hareketlilik" programı kapsamında haftanın bir günü pedal çeviriyor.

Haberin Devamı

Okul bahçesinde bulunan halı sahada haftanın bir günü bisiklet süren öğrencilere, bisiklet sürme ve spor yapma alışkanlığı kazandırılıyor.

Anaokulu öğretmenlerinden Elif Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknolojiye esir düşmüş çocukları, yaşıtlarıyla beraber açık alanda hem eğlenerek, hem de paylaşarak bedensel hareketliliklerini sağladıklarını söyledi.

Enerjilerinin yüksek olduğu yaşlarda çocukların, bisiklet sürme sayesinde bedensel gelişimlerini sağladıklarını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bunun yanında arkadaşları ile beraber sohbet ederek dilsel gelişimlerini, beraber oynayarak sosyal gelişimlerini, bisiklet sürerken de karşılaştıkları problemleri kendileri çözerek zihinsel gelişimlerini sağlamış oluyorlar. Ayrıca bisiklet süren çocuklarımız, pedal çevirme esnasında da kol ve bacak kaslarını geliştiriyorlar. Buda bu yaştaki çocuklarımızın kemik yapısının güçlenmesine ve gelişimlerine çok fayda sağlıyor. Bisiklet gününde bir hayli hareketli olan çocuklarımız eve daha yorgun bir şekilde gitmiş oluyorlar böylece de biraz olsun yaramazlık yapmıyorlar."

Haberin Devamı

Gümüşhacıköy Çok Programlı Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Halil Doğan da, bisiklet sürmenin çocuklarda büyüme ve gelişmelerinde çok büyük rol oynadığını, kol ve bacak gelişiminde büyük faydasının olduğunu ve sürekli pedal çevirmelerinden dolayı yürümelerinde de büyük fayda sağlayacağını belirtti.