Cadde Şahan Gökbakar: O sahne manipüle edilmek istendi

Şahan Gökbakar: O sahne manipüle edilmek istendi

11.02.2017 - 10:18 | Son Güncellenme:

‘Recep İvedik 5’te Azerbaycanlı boksörle yaptığı maç sahnesinin kötü niyetli kişiler tarafından filmin üzerine oynanan bir oyun haline getirildiğini savunan komedyen Şahan Gökbakar, "O pis oyunu oynamak isteyenlerin alacakları keyfi onlara yaşatmak istemedim" dedi.

Şahan Gökbakar: O sahne manipüle edilmek istendi

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar'ın, Habertürk Gazetesi'nden mehmet Çalışkan'a verdiği röportajdan ilgili bölüm şöyle:

Haberin Devamı

"BÜYÜK BİR OYUN OYNANANMAK İSTENDİ"

- Azerbaycanlı boksör sahnesini neden filmden çıkardınız?
O sahneye tamamen Azerbaycan Türklerine selam yollamak amacıyla yer vermiştik. Fragman yayınlanınca o sahne manipüle edilmek istendi. Oluşturulmaya çalışılan negatif havayı fark edince üzerimize büyük bir oyun oynanmaya çalışıldığını gördüm.

Oyunu bozma adına o sahneyi filmden çıkardım. Çünkü o pis oyunu oynamak isteyen kötü niyetlilerin aldıkları keyfi onlara yaşatmak istemedim. Gerçekten o sahnelere üzülen varsa da onları kırmamak adına söz konusu sahneyi kestim. Filmin ritminde ve akışında da hiçbir değişiklik olmadı.

- Tepki o kadar da geniş kitlelere yayılmadı aslında. Size daha farklı tepkiler mi geldi?
Azerbaycanlı işadamları arayarak ‘Sakın o sahneleri çıkarma. Azerbaycanlıların öyle bir talebi yok’ dedi. Ne var ki kötü niyetlilerin oyunlarını bozmalıydım.

Haberin Devamı

"KÖTÜ NİYETLİ OLANLARI DUYMAYIZ"

- Sürekli hedef tahtası haline getirilmenizin bir bıkkınlığa, bir kızgınlığa neden olmaması vurdumduymaz olmanızdan mıdır? Yoksa üzerinize yağdırılan tüm karışıklığa rağmen ayakta kalmanız Şahan Gökbakar’ı Şahan Gökbakar yapan güçlerden biri midir?
Başlarda üzerimize yağdırılan karışıklıktan tabii ki etkileniyordum. Zaman geçtikçe baktım ki yöneltilen eleştirilerin hiçbir toplumsal karşılığı yok. Filmler rekor kırıyor, toplumun her kesiminden kişi bize sevgi besliyor.

Bir şirketin CEO’su da çok gülüyor, bir esnaf da. Bir futbol yıldızı da kahkahalar atıyor bir ev hanımı da. Farklı kültüre, gelire, dünya görüşüne ve yaşam tarzına sahip insanlar ‘Recep İvedik’ ile aynı paydada buluşmaya devam edince kendime ‘Eleştirilere kulağını kapa, aşılanmaya çalışılan negatifliğin girdabına kapılma’ dedim. Özellikle dördüncü filmle birlikte eleştiriler beni hiç etkilememeye başladı.

Kimseden düşüncelerine gem vurmasını, düşüncelerini açıklamamasını isteyemeyiz. Herkes istediğini düşünür, açıklayacağını açıklar. Biz iyi niyetli kişilerin her eleştirisini dikkate alırız. Kötü niyetli olanlarınınkini ise duymayız. Kimlerin iyi, kimlerin kötü niyetli olduğunu da biliriz. Biz sadece işimizi en iyi şekilde yapmanın peşinde koşarız, ne yapmamız gerektiğini de en iyi izleyicimiz söyler.

Yazarlar