Gaziantep SAHAN HER GÜN FARKLI BİR MENÜYLE RAMAZAN’A HAZIR

SAHAN HER GÜN FARKLI BİR MENÜYLE RAMAZAN’A HAZIR

20.06.2014 - 10:28 | Son Güncellenme:

.

SAHAN HER GÜN FARKLI BİR MENÜYLE RAMAZAN’A HAZIR

Ramazan’ın yaklaşmasıyla birlikte hazırlıklarını tamamlayan Sahan farklı bir programla Ramazan ayını tarihi bahçesinde yer alan havuz başında şenlik havasında kutlayacak. Sektöründeki liderliğini koruyan dünya markası Sahan farklı bir Ramazan programı uygulayarak konuklarını Tasavvuf Musikisi eşliğinde iftarda ağırlarken aynı anda 2 bin kişiye iftar yemeği verebilecek kapasitesiyle bu alandaki liderliğini de koruyor.
Ramazan’ın başlamasına sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Sahan nostaljik bir programla karşılamaya hazırlandığı Ramazan ayında konuklarına farklı seçenekler sunacak. Gaziantep ve bölgedeki en büyük açık hava alanına sahip olan Sahan sıcak geçeceği bildirilen Ramazan ayında iftar için bahçesini tanzim ederek konuklarını havuzlu bahçesinde ağırlayarak geçmişten günümüze Ramazanları içeren nostaljik bir programla da iftar sofralarının şenlik havasına dönüşmesini sağlayacak.
Zengin bir iftar menüsüyle konuklarını ağırlamaya hazırlanan Sahan farklı uygulamalarla Ramazan ayını şenlik havasında geçireceğini ifade eden Sahan İşletme Müdürü Mehmet Polat ve Mustafa Kündeş, “Ramazan ayının ülkemiz ve Türk İslam alemi için hayırlı geçmesini diliyoruz. Şenlik havasında geçmesini planladığımız iftar yemeklerinde zengin bir menü yanında görsel organizasyonlar ve nostaljik birçok unsuru da konuklarımızla paylaşacağız. Ramazan ayına özel hazırlanan menümüzde bu yıl iftariyelik olarak bal, pekmez, tereyağı, kaymak, tahin, tulum peyniri, peynir çeşitleri, reçel çeşitleri, kuru üzüm, kuru kaysı, bastık, incir, hurma ve taze Antep fıstığından oluşacak, geleneksel Ramazan pidesi yanında konuklarımıza ezme salata, yeşil salata, Antep peynir tabağı, soslu patlıcan, patlıcan sögürtme, kuru cacık, yoğurtlu semizotu, patates piyazı, yumurta piyazı, muhammara, zeytinyağlı Antep dolması, sarma ve çiğköfte gibi serpmeler ikram edilecek. Çorba çeşitlerinden lebeniye çorbası, ezo gelin çorbası, tavuklu pirinç çorbası, şehriye çorbası gibi farklı alternatifler sunacağız. Konuklarımıza ara sıcak olarak bu yıl içli köfte, tarhunlu peynir böreği, şekerli börek, paçanga böreği ve sigara böreği ikramlarımız olacak. Ana yemek ise kuzu tandır, simit kebabı, acılı-acısız kıyma kebabı, patlıcan kebabı, kuzu şiş, tavuk şiş, mantar sote, sebzeli kebap, çoban kavurma, tas kebabı, Ali Nazik gibi Sahan lezzetinde çeşitli kebaplar sunacağız. Muhteşem Ramazan menüsünü baklava ve düz kadayıf, güllaç ve sütlaçla daha da şenlendireceğiz. Her zaman olduğu gibi bu yılda içeceklerimizin tamamı sınırsız ücretsiz olacak olup konuklarımızın Sahan bahçesindeki muhteşem havuz başında rahat ve huzurlu bir iftar yapabilmeleri için gerekli her türlü hazırlığımızı yaptık. Diğer taraftan özellikle çocuklu ailelerimiz için özel uygulamalarımız olacak. Uzman rehberler nezaretinde çocuklar anne ve babalarını rahatsız etmeden oyun parklarımızda hem yemelerini yiyecek hem de eğlenecekler. Senlik havası içerisinde kutlayacağımız Ramazan gecelerinde meyan şerbeti, canlı performans ney-bendir dinletisine yer verilecektir” dedi.