Ege Sahil Güvenlik Gemisi dalgıçların hizmetinde

Sahil Güvenlik Gemisi dalgıçların hizmetinde

30.04.2017 - 06:00 | Son Güncellenme:

TCSG 68 Sahil Güvenlik Gemisi, ilk komutanı Kıdemli Yüzbaşı Ercan Erkut’un gözyaşları arasında uğurlandı

Sahil Güvenlik Gemisi dalgıçların hizmetinde

12 Temmuz 2016 tarihinde hizmet dışı kalan TCSG 68 adlı Sahil Güvenlik gemisi, dalış turizmine hizmet etmesi ve balık yuvası olma amacıyla törenle batırıldı. 1982-1985 yılları arasında geminin ilk komutanı olan emekli Kıdemli Yüzbaşı Ercan Erkut, geminin batışı sırasında gözyaşlarını tutamadı. Çeşme sahilinden kalkan protokol üyelerini ve vatandaşları taşıyan botlar, TCSG 68’in 30 metre derinliğe batırılmasına tanıklık etti.

Doğa dostu proje

Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, “Yapay resifle, denizden 10 bin metre ile 50-60 metre arasında, doğanın kendi kendine, gelgitlerle oluşturduğu, deniz altı canlılarının yavruladığı, beslendiği, yasa dışı, hoyrat balıkçılık avından saklandığı, çoğaldığı dünyaya biz katkıda bulunacağız. Projemiz çevre dostu proje olacak” dedi.

Çevre bilincindeyiz

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise, “Bize emanet edilen gemi, artık denizlerimizde çevre bilincinin, doğa bilincinin bir nişanesi olacaktır. . Denizlerimizin ne kadar korunması gerektiğini, balık çeşitliliğimizin ne kadar korunması gerektiği bilincindeyiz. Botun batırılmasıyla, gelecek nesillere dalış turizmi ve balık popülasyonunun artırılması için hizmet vereceğiz” diye konuştu.