Ekonomi Sahiller bayramda dolup taşacak

Sahiller bayramda dolup taşacak

03.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanması bu yıl kötü günler geçiren turizm sektörüne büyük moral oldu.

Sahiller bayramda dolup taşacak

Antalya’dan Ege kıyılarına otellerde bayramda doluluk oranı ortalaması yüzde 80’e ulaştı. Henüz tatil planı yapmayanlar için son dakika fırsatları da devam ediyor.
Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, bayramda güzel bir hareketlilik olduğunu belirterek, tatilin 9 güne çıkartılmasından dolayı hareketliliğin arttığını kaydetti. Bundan sonraki düzenlemelerde bu tatillerin ara günleri birleştirilecekse, vatandaşların daha rahat planlama yapabilmeleri için yılbaşında kararlaştırılmasını temenni ettiklerini söyleyen Hacısüleyman, bölgelere ve otellere göre doluluk oranlarının değiştiğini, güzel bir hareketlilik ve moral bulduklarını söyledi.
Son dakika fırsatları
Kundu Turizm Yatırımcıları Birliği (KUYAB) Başkan Yardımcısı Abdullah Keleş, insanların tatillerini planladığını, Kundu, Lara ve Belek bölgesi başta olmak üzere Antalya’nın geneline iyi bir enerji olduğunu söyledi. Tesis doluluklarının hızla arttığını anlatan Keleş, “Son haftaya girdiğimizde de bu bölgede Milas başta olmak üzere yer bulmakta sıkıntı yaşandığı görülmektedir” dedi.
Keleş, “Elbette bölgenin tamamı dolmuş değil. Bilhassa Alanya, Manavgat’ın Alanya tarafı, Kemer, Tekirova bölgeleri henüz tam doluluğa ulaşmış değil. Henüz fırsatlar devam ediyor” dedi.
Rezervasyon arttı
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, bireysel ya da acentalar üzerinden rezervasyon aldıklarını belirterek, “Bazı oteller yüzde 100 dolu. Bazılarında kısmen hâlâ boşluklar olmasına rağmen bölgesel olarak yüzde 80’ler civarında doluluk var” diye konuştu.