Çorum ŞAHİNER SUNGURLU’NUN SU SORUNUNU ÇÖZDÜ

ŞAHİNER SUNGURLU’NUN SU SORUNUNU ÇÖZDÜ

21.09.2014 - 19:23 | Son Güncellenme:

.

ŞAHİNER SUNGURLU’NUN SU SORUNUNU ÇÖZDÜ

Çorum’un Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner yapılan sondaj çalışmaları sonucunda Sungurlu’nun su sorununu tamamen çözdüklerini söyledi.
Başkan Şahiner toplamda 525 metre sondaj çalışması yaptıklarını, bu çalışmalar neticesinde yaklaşık 14 bin 500 ton su elde ettiklerini söyleyerek, 5 kilometre yeni elektrik hattı çektiklerini, 10 kilometre boru hattı döşendiğini, boru hattının çay yatağından geçen noktalara ise set yapılarak koruma altına aldıklarını belirtti.
Ülke genelinde bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle Sungurlu’nun mevcut su kaynaklarının kuruması, su ihtiyacını karşılayan mevcut kuyulardaki suların azalmasından ve bakımsız olmasından dolayı, ayrıca uzun yıllardır ilçede yaşanmayan iki adet büyük selin gelerek ana su boru hatlarını götürüp, kalanlarında içlerini mille doldurması büyük şanssızlıktı diyen Başkan Şahiner, “Ancak halkımızın mağdur olmaması için 4 aydır gece gündüz demeden ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Akçalı köyünde 3 adet yeni sondaj çalışması yaptık. 1 tane de hemşerimiz Zeki Eröksüz’e ait kuyudaki suyu hattımıza bağladık. Kendisine bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Salman köyünde 2 tane kendi imkanlarımızla kuyu açtık. 2 tane de Salman köylü kıymetli hemşerimiz Mustafa Kıyak’ın her hangi bir ücret talep etmeden kendi tarlasında kuyu açtık. Mustafa Kıyak’ada çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Yanıcak köyünde 1 tane sondaj çalışmamız oldu diyen Şahiner, “Mevcut eski kuyularında tamamının bakımı yapıldı. Toplamda 525 metre sondaj çalışması yapılmıştır. Sondaj çalışmalarımızdan alınan su miktarı ise yaklaşık 14 bin 500 tondur” ifadelerini kullandı.
30 yıldır yapılmayan Yanıcak, Salmanköyü ve Ağcalı içme suyu havzaları, Sungurlu Belediyesinin koruması altına alınmıştır diyen Başkan Şahiner, “Bizler 24 saat halkımızın emrindeyiz. Bizim sevdamız Sungurlu. Su ile ilgili çalışmalarımız ileride de sorun yaratmasın diye bundan sonrada çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.