Siyaset Sahur sürprizi

Sahur sürprizi

19.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milletvekili aday listesini sahur vakti açıklayarak şaşırtan MHP lideri, aralarında Oktay Vural, Kenan Tanrıkulu, Oktay Öztürk ve Mehmet Parsak’ın da bulunduğu isimleri liste dışı bıraktı.

Sahur sürprizi

Milletvekili seçimi için aday listesini açıklayan ilk parti MHP oldu. MHP listesinde mevcut 35 vekilden 22’si yer aldı. Beş vekilin adaylık başvurusunda bulunmadığı MHP’de geçmişte önemli görevler üstlenmiş 8 vekil listeye alınmadı. İzmir’de 18 yaşındaki başörtülü öğrenci Saliha Gülce Gökçe, en dikkati çeken isim oldu.

Haberin Devamı

Bahçeli, milletvekili aday listesini yoğun çalışma sonrasında sahur vakti açıklayarak sürpriz yaptı. Bahçeli her zaman olduğu gibi memleketi Osmaniye’den aday oldu. Bahçeli’nin kurmayları ve MHP’nin vitrininde yer alan isimler seçilebilecek sıralarda yer aldı. Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Ankara 1. Bölge’de liste başı olurken, 2. sırada milletvekili Zühal Topçu ve 3. sırada Eyüp Yıldız aday gösterildi. Ankara 2. Bölge’de 1. sırayı Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz alırken, MHP Kadın Kolları Koordinatörü Nevin Taşlıçay 2. sıra, emekli yüzbaşı, terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar da 3. sıraya yerleşti. Ankara 3. Bölge’de 1. sırada yer alan Yaşar Yıldırım’ı Erkan Haberal ve Fatih Çetinkaya izledi.

Haberin Devamı

İstanbul lokomotif

MHP’nin İstanbul listesinin seçimin lokomotifi olması bekleniyor. 1. Bölge’de Genel Başkan yardımcıları Edip Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter ilk iki sırada bulunuyor. İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş da 3. sıradan listeye girdi. 2. Bölge’de Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan liste başı. Adan’ı Avrupa Türk Federasyonları Başkanı Cemal Çetin ve Öğretmen Nur Tuğba Aktay izliyor. 3. Bölge’de ise Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, milletvekilleri İsmail Faruk Aksu ve Arzu Erdem ilk üç sırada.

Bahçeli’den çizik yiyen Oktay Vural’ın yerine İzmir 1. Bölge’den Prof. Dr. Hasan Kalyoncu ilk sırada; Selahattin Şahin ve Cihan Aslan da 2. ve 3. sıralarda yer aldı. 2. Bölge’den ise liste dışı kalan Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun yerine işadamı sanayici Tamer Osmanağaoğlu, Abdulkadir Bektaş ve Yalçın Koçyiğit aday gösterildi.

Bahçeli, ilk kez görev başındayken aday yaptığı Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’u Mersin’de liste başına koydu. Bahçeli’nin danışmanı ve Ortadoğu gazetesi yazarı İsmail Özdemir Kayseri’den, avukatı Yücel Bulut da Tokat’tan ilk sıraya yerleşti.

MHP’den 7 Haziran’da vekil seçilen, ancak 1 Kasım’da koltuğunu kaybeden Bahçeli’nin Genel Başkan Yardımcısı yaptığı Prof. Dr. Sefer Aycan da Kahramanmaraş’tan 1. sıra aday oldu.

Enginyurt aday

Haberin Devamı

23. Dönem Milletvekili olan ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylık girişiminde bulunan Sadi Somuncuoğlu’nun yumruklanması olayının baş aktörü Cemal Enginyurt da Ordu’dan liste başında yer aldı. Gün Sazak’ın yeğeni Metin Nurullah Sazak Eskişehir’de 1. sıradan listeye girdi.

MHP listesinde 12 Eylül darbe sürecinde yargılanan isimler de yer aldı. “Taş medreseli” olarak bilinen Naim Yanık Ankara 2. Bölge 5. sıradan, Ülkücü Kuruluşlar davasında yargılanan Yaşar Yıldırım, Ankara 3. Bölge 1. sıradan aday oldu. Bahçelievler’de yedi TİP’li öğrencinin öldürülmesinin faillerinden Ünal Osmanağaoğlu’nun kardeşi Tamer Osmanağaoğlu da İzmir 2. Bölge 1. sıradan milletvekili adayı gösterildi.

Sahur sürprizi
‘Çizgide kırıklık’ olanlar çizik yedi

Listede MHP milletvekillerinden 22’si yer bulabildi. Şefkat Çetin, Atilla Kaya, Ekmeleddin İhsanoğlu, Sait Açba ve Fahrettin Oğuz Tor adaylık başvurusu yapmamıştı. Başvuru yapan Oktay Vural, Mehmet Günal, A.Kenan Tanrıkulu, Oktay Öztürk, Mehmet Parsak, Seyfettin Yılmaz, Mehmet Ahrazoğlu ve Mustafa Mit çizik yedi. Anayasa çalışmalarından MHP komisyonunda yer alan Parsak’ın listede yer almaması sürpriz olarak nitelendirildi. Söz konusu vekillerin listeye girememesinde”çizgisinde kırıklık ve parti yönetimiyle uyumlu çalışamama” kriterlerinin etkili olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

22 vekil listede

Listede yeniden yer alan 22 vekil şöyle: Devlet Bahçeli, Mevlüt Karakaya, Muharrem Varlı, Erkan Haberal, Zühal Topcu, A.Selim Yurdakul, Deniz Depboylu, İsmet Büyükataman, Emin Haluk Ayhan, Kamil Aydın, Celal Adan, İsmail Faruk Aksu, Arzu Erdem, Edip Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter, Saffet Sancaklı, Mustafa Kalaycı, Erkan Akçay, Baki Şimşek, Mehmet Erdoğan, Ruhi Ersoy, Erhan Usta.

79 kadın aday

MHP listesinde 79 kadın aday yer aldı. Yedisi seçilebilecek yerden aday gösterilen kadınların yüzde 13 oranına ulaşması dikkati çekti. Seçilebilecek sıradaki isimler, “Deniz Debboylu (Aydın), Zühal Topçu (Ankara), Nevin Taşlıçay (Ankara), Ayşe Sibel Ersoy (Adana), Nur Tuğba Aktay (İstanbul), Arzu Erdem (İstanbul), Esin Kara (Konya)” olarak sıralanıyor.

Haberin Devamı

Türbanlı liseli

MHP listesinde 18 yaş grubuna da yer verdi. İzmir’den türbanlı lise öğrencisi Saliha Gülce Gökçe en dikkat çeken isim oldu. Kayseri’den lise son sınır öğrencisi Veli Oğuzhan Öztürk, İstanbul’dan Ahmet Can Erbaş, Isparta’dan Ali Özkan ise MHP’nin 18 yaşındaki en genç milletvekili adayı oldu. Genç adaylar arasında, Denizli’den Şule Ocaklıoğlu, İstanbul’dan Ahmet Can Erbay ve Filiz Gegin, Malatya’dan Bekir Enes Çaparoğlu da bulunuyor.

Sahur sürprizi

‘Mücadelem devam edecek’

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, milletvekilliğinin, siyasi mücadelenin ne başlangıcı ne de sonu olduğunu dile getirerek “Emaneti gönüllerine teslim ediyorum. Artık milletin sinesindeyim. Gönüller yapmaya devam edeceğim. Gönülden de göze yol vardır. ‘Niyet hayır, akıbet hayrolsun’. Siyasi mücadelem, bilgi, fikir ve tecrübelerimi aktif olarak sunma gayretim ve arayışım devam edecektir” dedi.