İstanbul Sait Gürsoy, Balıkesirli Rehber Öğretmenlerle Buluştu

Sait Gürsoy, Balıkesirli Rehber Öğretmenlerle Buluştu

16.05.2017 - 12:28 | Son Güncellenme:

.

Sait Gürsoy, Balıkesirli Rehber Öğretmenlerle Buluştu

Uzun yıllar eğitim sektöründe eğitimci, idareci olarak görev de yapan Sabah Gazetesi Yazarı/CNN Türk Program Sunucusu Sait Gürsoy, ”Öğrenciler için rehber öğretmenlerin önemi çok büyük. Özellikle üniversite adayı öğrencilerin doğru tercih yapmaları için büyük önem arz ediyor” dedi.
Nişantaşı Üniversitesi ve Eket Fuarcılık’ın katkılarıyla Balıkesir Karahisar Rehberlik ve Araştırma Merkezi 300 rehber öğretmene Sabah Gazetesi Yazarı/CNN Türk Program Sunucusu Sait Gürsoy ile “Doğru Tercih’te Rehberin Önemi” semineri düzenledi. Seminere katılan rehber öğretmenlere açılış konuşmasını yapan Balıkesir Karahisar Rehberlik ve Araştırma Müdürü Şenol Yılmaz, “Yanlış tercih yapan ve öğrencileri mağdur eden çakma rehber öğretmenler var maalesef. Bu nedenle öğrencilerimiz mağdur olmasın diye rehber öğretmenler olarak bizlere çok iş düşüyor. O nedenle Sait Gürsoy Hocamızla doğru tercihte rehber öğretmenin öneminin bugün altını çizmek istedik” şeklinde konuştu.
Rehberliğin önemi çok
Uzun yıllar eğitim sektöründe eğitimci ve idareci olarak görev yapan Sabah Gazetesi Yazarı/CNN Türk Program Sunucusu Sait Gürsoy, Balıkesirli rehber öğretmenlere mesleklerin önemini ve gelişimini anlattı. 80’li yıllardan 90’lı yılların ortalarına kadar rehber öğretmenlik mesleğinin olmadığını, bu nedenle kurumlarda branş öğretmenlerinin bu eksiği kapattığını anlatan Gürsoy, 90’lı yılların ikinci yarısından itibaren rehber öğretmenlik kavramının dershanelerde başta olmak üzere oturduğunu söyledi. Dershanelerden sonra liselerde rehber öğretmen kadrolarının oluşumunun başladığını söyleyen Sait Gürsoy, “Rehberlik kursları açılırdı 80’li yıllarda ve bu şekilde hizmet vererek başlandı. Şu an akademik olarak rehber öğretmenlik bir branş öğretmenliği olarak var. Bu çok sevindirici bir gelişme. Öğrenciler için rehber öğretmenlerin önemi çok büyük. Özellikle üniversite adayı öğrencilerin doğru tercih yapmaları için büyük önem arz ediyor” dedi.
Nişantaşı Üniversitesi’nden fayda merkezi
Seminer sonrası Nişantaşı Üniversitesi Fuarlar Koordinatörü Hatice Karataş’ta katıldıkları eğitim fuarlarında öğrencilerin meslek seçimlerinde rehber öğretmene çok ihtiyaç duyduklarını anlattı. Eğitim fuarlarının öğrencilerle tercih edecekleri üniversitelerin bir araya gelmesinin önem arz ettiğini anlatan Karataş, Eket Fuarcılığın Temmuz ayında düzenlediği Ankara, Antalya, İzmir ve İstanbul üniversite tercih fuarlarında Üniversite Tercih Merkezi olarak rehber öğretmenlerle öğrencileri buluşturacaklarını söyledi. Fayda Merkezi olarak eğitim fuarlarında LYS sonrasında rehber öğretmelerle öğrencilere alternatif tercih danışmanlığı yaptıklarını belirten Karataş, “Tüm öğrencileri fuarlara bekliyoruz. Ayrıca, tercih günlerinde aynı hizmeti üniversitemizde de gerçekleştireceğiz. Sait Hocamızın da dediği gibi ‘doğru tercihte rehberin önemi’ çok fazla” şeklinde açıklama yaptı.