Sakarya Sakarya'da Doktora Şiddet İddiası

Sakarya'da Doktora Şiddet İddiası

21.07.2017 - 21:20 | Son Güncellenme:

.

Sakaryada Doktora Şiddet İddiası

SAKARYA (AA) - Sapanca ilçesinde, tahta çubukla çocuğunun boğazına bakıp tedavi uygulamak isteyen doktorun darp edildiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Sapanca İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Fatma Banu Turhan, muayeneye gelen 3 yaşındaki hastanın boğazına bakmak için tahta çubuğu çocuğun dilinin üzerine koydu. Bu sırada iddiaya göre çocuk öğürünce annesi S.A, doktora saldırdı.

Kadın doktoru tartaklayıp, saçından sürükleyen kadın hakkında soruşturma başlatıldı.

Hastanede görevli sağlık personeli bir araya gelerek yaşanan olaya tepki gösterdi.

Genel Cerrahi Doktoru Sıddık Kaya, yaptığı basın açıklamasında, tüm iyi niyeti ve çabasıyla hastasını muayene etmeye çalışan kadın doktora yapılan muamelenin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Doktor hanımın olay sonrasında devlet memurluğundan istifa etme kararı aldığını anlatan Kaya, şöyle konuştu:

"Mesleğine yeni adım attığı bu yıllarında çalışma azmini ve şevkini örseleyen bu tür insanları kınıyoruz, hukuk mücadelemiz başlattığımızı duyuruyoruz. Bunun takipçisi olacağız. Bilmenizi istediğim bir şey var, bu doktor hanım dün acil polikliniğinde 300 hastaya bakmış. Ben yetkilisi olsam bugün bu hastaneyi kapatırım. Yaşanan bu tür olaylar sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu tükenme noktasına getirmiştir. Bu tarz şiddet olaylarının karşısında sizlerin de evlatlarınız olan sağlık çalışanlarına tüm halkımızdan destek bekliyoruz."

Haberin Devamı

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Salih Sağlam ise, yaptığı yazılı açıklamada, bu çirkin saldırıyı kınadıklarını kaydetti.

Sağlam, "Doktorumuzun genel durumunun iyi olması teselli kaynağımız olmuştur. Ancak vatandaşlarımıza fedakarca hizmet sunma gayretiyle çalışan sağlık personelimizin bu gibi olaylara maruz kalması asla kabul edilemez. Şifa dağıtan ellere vefa gösterilmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü de, olayın takipçileri olacağını aktararak şunları kaydetti:

"Şiddet hiçbir zaman hak arama yolu olmamalıdır. Bu bilinç içerisinde halkımızı her zaman sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Hekimlerimiz ve diğer tüm sağlık çalışanlarımız, şifa dağıtmak gibi kutsal bir görevi yerine getirmenin bilinciyle hastalarının yaralarını sarmak için her koşulda gece gündüz demeden görevlerini yapmaya çalışmaktadır."