Sakarya Sakarya'da Fetö/Pdy Davası

Sakarya'da Fetö/Pdy Davası

15.12.2017 - 14:46 | Son Güncellenme:

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, aralarında ihraç edilenlerin de bulunduğu 1'i tutuklu 5 emniyet mensubunun yargılanmasına başlandı Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın bu dosyadan ayrılmasına karar verdi

Sakaryada Fetö/Pdy Davası

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 1'i tutuklu 5 sanık hakim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Sakarya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatları ve yakınları katıldı.

Kimlik tespiti ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca düzenlenen iddianamenin özetinin okunmasının ardından sanıklar savunmalarını yapmaya başladı.

Tutuklu sanık Serkan Gürgan, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Kanun Hükümünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiğini belirten sanık Gürgan, "İddianamedeki numara bana aittir ancak 'ByLock' programını indirmedim ve kullanmadım. WhatsApp haricinde haberleşme için kullandığım program yoktur." diye konuştu.

Sanık Gürgan, ilk başta adli kontrolle serbest bırakıldığını daha sonra tutuklandığını dile getirerek, "Eşim öğretmendir, benden dolayı açığa alınmıştır. Şu an bildiğim kadarıyla görevine iadesi için yazı yazılmıştır, imza aşamasındadır. Benim FETÖ ile bir alakam yoktur. Suçsuzum, tahliyemi ve beraatımı istiyorum." dedi.

Haberin Devamı

Tutuksuz sanık M.G. de haklarındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "2014 yılında emekli oldum. 2014 yılına kadar Sakarya KOM Şube Müdürlüğü'nde polis memuru olarak çalıştım. Cemaat sohbetlerine katılmadım. Kesinlikle üzerime atılı örgüte üye olma suçunu işlemedim. Suçsuzum, beraatımı istiyorum." ifadelerini kullandı.

Diğer tutuksuz sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini söyleyerek, beraatlarını istedi.

Görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Serkan Gürgan'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini ve dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını talep etti.

Tutuklu sanık Serkan Gürgan'ın dosyadan ayrılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı 27 Şubat'a erteledi.

- İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, tutuklu Serkan Gürgan ile tutuksuz sanık M.G. hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar, diğer tutuksuz sanıklar E.K, O.A. ve Ş.T. hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.