Gündem Halk sokağa döküldü!

Halk sokağa döküldü!

16.07.2016 - 00:45 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin bir çok kentinde halk sokaklara döküldü. Türk bayraklarıyla dışarıya çıkanlar 'Darbeye hayır' sloganları atıyor.

Halk sokağa döküldü

Kent Meydanı'nda toplanan AK Parti İl Gençlik Kolları üyesi binlerce kişi tekbirler getirerek "Darbeye hayır" sloganları attı.

Haberin Devamı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Anlaşılan o ki bir darbe teşebbüsü var. İşte gördüğünüz gibi tüm vatandaşlar olarak demokrasimize, devletimize karşı yapılan bu darbe girişimine hep beraber karşı çıkacağız. Direneceğiz. Sakarya'mızda henüz net bir şey bilmiyoruz. Vatandaşlarımız işte burada darbeye karşı oldukları haykırıyorlar." dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, şunları konuştu:

"Biz buradayız, meydandayız, halkımızla birlikteyiz. Demokrasiyi kolay elde etmedik, direnmeye devam edeceğiz. Menderes asılırken bu insanlar sesini çıkartamadılar ama şu anda arkamızdalar, görüyorsunuz. Bütün Sakaryalı hemşehrilerimizi Kent Meydanı'na davet ediyoruz. Burada herhangi bir olumsuz durum olursa müdahale edeceğiz. Sakarya'da şu anda sadece Valiliğe bir müdahale etme girişimi var. Bu girişimi engelleyeceğiz, insanlarımızı buraya çağırıyoruz, davet ediyoruz."

Haberin Devamı

Halk sokağa döküldü

AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu da ''Türk milletine böyle alçakça bir saldırıyı, bir kalkışmayı, bu milletin hiçbir evladına yakıştıramayız. Bir an evvel bu yoldan geri dönsünler. Bu millet iradesini ayaklar altına aldırmaz.'' dedi.

"Asker kışlaya" şeklinde sloganlar atan grubun meydandaki bekleyişi sürüyor.

Araçlardaki sürücüler de kornalarına basarak destek veriyor.

AYDIN VE MALATYA'DA TEPKİLER

İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışma üzerine, birçok ilde olduğu gibi Aydın'da da vatandaşlar sokaklara çıktı.

Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki AK Parti İl Başkanlığı binası önünde Türk bayraklarıyla toplanan çok sayıda vatandaş, kalkışmaya tepki gösterdi.

Vatandaşlar "Recep Tayyip Erdoğan" ve "vatan bölünmez" sloganları attı.

Kalabalığa katılım sürekli artıyor.

Malatya'da vatandaşlar, AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanarak sloganlarla askeri kalkışmayı protesto etti.

Askeri kalkışma nedeniyle çok sayıda vatandaş, destek amacıyla AK Parti Malatya İl Başkanlığı önüne geldi.

Burada sloganlar atan vatandaşlar, askeri kalkışmaya tepki göstererek, "Dik dur eğilme Malatya seninle", "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı, tekbir getirdi.

Haberin Devamı

İl Başkanı Hakan Kahtalı, vatandaşlardan sakin olmalarını istedi.

Bu arada, araçlarıyla İl Başkanlığı önünden geçen vatandaşlar da korna çalarak tepkilerini gösterdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da İl Başkanlığına gelerek, vatandaşlara seslendi.

"Bilin ki milletin iradesine hiç kimse darbe yapamayacak" diyen Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a milletin her zaman olduğu gibi sahip çıkacağını söyledi.

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Çalık, şunları kaydetti:

"Bilin ki bu hareketin önüne hiç kimse geçemeyecek. Bilin ki bu millet hareketidir, kimse engel olamayacak. Bilin ki bir grup adam demekten imtina ettiğimiz insanların yapmış olduğu bu kalkışmaya milletimizin iradesi tamamıyla engel olacaktır. Yapılan bu kalkışmaya millet karşı çıkacaktır. Geçmiş dönemde yapılan darbelere bunu benzetmesinler. Millet tamamıyla, 77 milyonuyla ayakta olacaktır. Tayyip Erdoğan'a hep beraber, sizlerle sahip çıkacağız."

Haberin Devamı

Çalık konuşmasının ardından Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı.

İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşların askeri kalkışmaya tepkileri sürüyor.

SAMSUN, TOKAT, SİNOP, ÇANKIRI, AMASYA...

Samsun, Tokat, Sinop, Çankırı ve Amasya'da kent meydanlarında toplanan vatandaşlar İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya teşebbüste bulunanlara tepki gösterdi

Samsun'da AK Parti il binası önünde bir araya gelen vatandaşlar, askeri kalkışmaya teşebbüste bulunanlara tepki gösterdi. Çok sayıda vatandaş ise araçları ve yaya olarak ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bira araya gelmeye başladı.

Bu arada, Samsun il Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, valilik önünde önlem aldığı görüldü.

Çankırı'da ise askeri kalkışmaya tepki gösteren AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu ve yaklaşık 200 kişi Belediye Sokak'ta bulunan parti binası önünde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Vatandaşlar sokağın iki tarafını araçlarıyla kapattı.

Sinop, Tokat ve Amasya'da da çok sayıda vatandaş kent meydanlarında toplanarak, askeri kalkışmaya teşebbüste bulunanlara tepki gösterdi.