Sakarya Sakarya'da Wushu Kung Fu Festivali Galası Yapıldı

Sakarya'da Wushu Kung Fu Festivali Galası Yapıldı

13.10.2018 - 22:53 | Son Güncellenme:

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz: "Çin'de 200 milyon Müslüman yaşıyor ve Wushu Kung Fu'nun birçok dalını onlar keşfetti ve geliştiriyorlar. Bundan dolayı Wushu Kung Fu'yu kendi kültürümüz olarak görüyor ve sahip çıkıyoruz"

Sakaryada Wushu Kung Fu Festivali Galası Yapıldı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, İpek Yolu Kültür Etkinlikleri kapsamında Wushu Kung Fu Festivali Galası düzenlendi.

Haberin Devamı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'nda düzenlenen festivalde Wushu Kung Fu gösterileri yapıldı.

Etkinlikte, Türkiye ve Çin Wushu Taolu milli takım sporcuları hünerlerini sergiledi.

Festival galası hakkında AA muhabirine bilgi veren Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz, İpek Yolu Kültür Etkinlikleri kapsamında Wushu Kung Fu Galası'nı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Akyüz, İpek Yolu'nun Türkiye ve Çin arasında ticaret ve kültür iş birliği yapıldığı için özel anlam taşıdığını aktardı.

Bunun gelişmesi için Türkiye ve Çin arasında önemli faaliyetlerin yapıldığını ve Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonunun da bunun bir ayağını teşkil ettiğini belirten Akyüz, "Kültürel ve sportif alanda bunu gerçekleştiriyoruz. Bu çünkü bir Çin kültürüdür. Bu iki ülke arasında köprü vazifesi görüyor. Wushu Kung Fu bir savunma ve savaş sanatıdır." diye konuştu.

Haberin Devamı

Wushu Kung Fu'nun insanın sağlığı, bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişimi açısından önem arz ettiğinin dile getiren Akyüz, şunları kaydetti:

"Bu önemden dolayı biz de Türkiye olarak Wushu Kung Fu'yu insanlığın ortak bir değeri olarak görüyoruz. Çin'de 200 milyon Müslüman yaşıyor ve Wushu Kung Fu'nun birçok dalını onlar keşfetti ve geliştiriyorlar. Bundan dolayı Wushu Kung Fu'yu kendi kültürümüz olarak görüyor ve sahip çıkıyoruz. Bu etkinlikte bu açıdan önemli. Bu konuda bize destek olan Sakarya Üniversitesi'ne, Çin Pekin Başkent Spor Üniversitesi'ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."