Sakarya Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya'dan Kısa Kısa

18.10.2017 - 15:12 | Son Güncellenme:

.

Sakaryadan Kısa Kısa

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Makine İkmal Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen plaket törenine katıldı.

Haberin Devamı

Törende Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan, Ali Oktar, Zafer Poyraz, daire başkanları ve şube müdürleri yer aldı.

Özverili çalışmaları dolayısıyla birim personelini tebrik eden Toçoğlu, "Büyükşehir Belediyeleri arasında bütçesi kısıtlı olan bir belediyeyiz. Fakat ortaya koyduğumuz çalışmalar neticesinde hizmetlerden duyulan memnuniyet hep üst seviyede. Bunun sebebi ise özverili, samimi ve gayretli bir şekilde çalışmalarımızı yürütmemizdir. İnşallah hep birlikte şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Ortaya koyduğunuz gayretli çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Makine İkmal Şube Müdürü Bilal Soykan ise tüm branşlardaki ustalarla çalışmaları uyum içinde sürdürdüklerini belirterek, "Birimlerimizden gelen talepleri en kısa sürede yerine getirerek, Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerine ara vermeden devam etmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Tasarrufu ön planda tutarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Başarılı bir tablo yakaladık. Bu tablonun oluşmasında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Törenin ardından Toçoğlu, personele aşure ikramında bulundu.

-Başkan Alemdar'a ziyaret

Milli Güreşçi Metehan Başar, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette milli güreşçiye abisi Oğuzhan Başar ile AK Parti Eski İl Başkanı Davut Terzioğlu da eşlik etti.

Milli güreşçiyi başarısından dolayı tebrik eden Alemdar, "Sizler rakiplerinizle minderde güreşirken biz de ekran başında sizin mücadelenize heyecanla ortak oluyoruz. Bayrağımızın sizin sayenizde zirvede dalgalanması bizim için gurur verici. Bu başarıda pay sahibi olan herkesi tebrik ederim. Bu milletin sırtının yere gelmeyeceğini bir kez daha gösterdiniz. Kapımız size her zaman açıktır. Daha nice şampiyonlukları bizlere yaşatacağınıza yürekten inanıyorum." şeklinde konuştu.

Metehan Başar da kuvvet ve kondisyon konusunda en zor kategoride mücadele ettiğini belirterek yeni şampiyonluklar hedeflediğini aktardı.

Haberin Devamı

Alemdar, Başar'a hediye takdim etti.

- Macerapark'ta eğitimler sürüyor

Büyükşehir Belediyesi Macerapark'ta gerçekleştirilen eğitimlerin tüm hızıyla devam ettiği bildirildi.

7-14 yaş arası 300 öğrencinin yer aldığı eğitimlerde tasarım, akıl oyunları, spor, tırmanış, geleneksel okçuluk, becerikli eller ve maket yapımı, ritim ile maket uçak yapımı branşları yer alıyor.

Macerapark tarafından başlatılan "Nasıl Yapılır?" projesi kapsamında öğrenciler herhangi bir ürünün yapım aşamasını yerinde izleme fırsatı buluyor.

- Aile eğitimi kurslarında kayıtlar devam ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Aile Eğitimi ve Sertifikalı Kurslar'da kayıtların devam ettiği bildirildi.

Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, kayıtların 22 Ekim Pazar günü sona ereceğini ifade etti.

Amaçlarının aile bireylerinin anne, baba ve eş olma rollerini daha iyi kavramalarını sağlamak olduğunu ifade eden Kıroğlu, şunlar kaydetti:

Haberin Devamı

"Doğru yaklaşımlar ile aile bağlarını güçlendirmesine fayda sağlamalarını amaçlamaktayız. Kurslarımıza tüm vatandaşlarımız davetlidir. Aile Eğitimi Kursumuz, aile bireyleri olarak kişilerin bugünkü ve gelecekteki rollerinde rehber olmak için düzenlenmiş bir eğitim olma özelliği taşımaktadır. Eğitimler ebeveynlerin anne ve babalık becerilerinin geliştirerek aile içi ilişkilerinin sağlam temeller ile kurulmasını sağlayacaktır.

Kurslarımızda anne ve babalara çocuklarının var olan potansiyel yeteneklerini kullanmak için çeşitli eğitimlere tabi tutularak çocuklarının geleceğine de doğru yön verebilecekler. Aile Eğitim kursu hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız, Sosyal Gelişim Merkezi’nin (SGM) 444 40 54 (dahili 3714) numaralı telefonunu arayabilirler. Topluma ve geleceğe sağlıklı bireyler yetiştirmek isteyen tüm vatandaşlarımızı kurslarımıza davet ediyorum."

Kıroğlu, Adapazarı, Geyve, Akyazı ve Sapanca SGM'de 4-6 yaş çocuk eğitim ve etkinlikleri kursu açılacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Bu kurslar ile çocukların temel gelişimine yararlı olabilecek, üretken, beceri düzeyi yüksek, iyi ilişkiler kurmaya yönelik genel bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçladıklarını anlatan Kıroğlu, 296 saatlik eğitimin ardından kursiyerlere MEB onaylı sertifika verileceğini kaydetti.