İstanbul SAKARYA NEHRİ’NİN ÖYKÜSÜ TAV GALERİ’DE

SAKARYA NEHRİ’NİN ÖYKÜSÜ TAV GALERİ’DE

22.01.2015 - 17:32 | Son Güncellenme:

.

SAKARYA NEHRİ’NİN ÖYKÜSÜ TAV GALERİ’DE

Türkiye’nin önde gelen sualtı fotoğrafçılarından Ali Ethem Keskin ve Erkan Balk’ın Sakarya Nehri’ni doğuran kaynakların izini sürdüğü sergi Atatürk Havalimanı’nda bulunan TAV Galeri’de açıldı.
TAV Havalimanları tarafından işletilen Atatürk Havalimanı’ndaki kültür-sanat platformu TAV Galeri, Türkiye’nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya’nın doğduğu kaynakların fotoğraflarından oluşan sergiye ev sahipliği yaptı. Ali Ethem Keskin ve Erkan Balk’ın fotoğraflarından oluşan serginin açılışına Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Türk ve TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü katıldı. Düzenlenen sergi vatandaşlardan büyük beğeni topladı.
Sergiyi gezdikten sonra bir konuşma yapan Kemal Ünlü, onlarca sergiye ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “Atatürk Havalimanı’nda yılda 57 milyon yolcuya hizmet veriyoruz ve yolcularımıza güvenli, hızlı ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmak üzere çalışıyoruz. Kültür-sanata verdiğimiz değer nedeniyle, yolcularımızın hoşça vakit geçirebileceği bir alan yaratmak üzere TAV Galeri’yi hayata geçirdik ve bugüne kadar onlarca sergiye ev sahipliği yaptık. ‘Bir Nehrin doğuşu -Sakarya’ sergisini de TAV Galeri’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu fotoğraflar ülkemizin başlıca doğal zenginliklerinden Sakarya Nehri’ne farklı bir bakış sunarken, izleyicilere suyumuzu ve çevreyi korumanın önemini bir kez daha hatırlatıyor” dedi.
Mehmet Türk ise havalimanları deyince sadece uçakların inip kalktığı yerlerin akla geldiğini söyledi. Türk, seferlerin yanı sıra Atatürk Havalimanı’nda çeşitli kültürel etkinliklerin de yapıldığını ifade ederek, "Bu anlamda Eskişehir Valiliğimizin açmış olduğu sergi buraya büyük katkı sağlıyor" şeklinde konuştu.
Vali Güngör Azim Tuna, Eskişehir sınırları içinde doğan Sakarya Nehri’nin güzelliklerinden bahsederek, sualtında çekilen fotoğraflarla nehrin güzelliğinin ortaya çıktığını ifade etti.
Sergi, 16 Şubat’a kadar Atatük Havalimanı Dış Hatlar Terminali gidiş katında bulunan TAV Galeri’de ziyaret edilebilecek.