Cadde Sakinliği seçtim

Sakinliği seçtim

20.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Benimki’ şarkısıyla yaza damgasını vuran Yalın, artık daha sakin bir hayat yaşadığını söylüyor. Müzisyenle, projelerinden özel hayatına her şeyi konuştuk

Sakinliği seçtim

Sizinle röportaj yapacağımı söylediğim herkesin kurduğu ilk cümle “Yalın şarkılarıyla yazın geldiğini anlıyoruz. Yazı müjdeliyor” oldu...

Haberin Devamı

Yaz, aşk şarkıları... Üzerime yapışan şey güzel olduğu için mutlu ediyor. Cornetto ile işbirliğimizin üçüncü yılı. Göz açıp kapayıncaya kadar bir sürü şey ürettik. Kiminle konuşsam, “Şunları keşke bir albümde toplasan” diyor. Tabii videoların da çok katkısı oldu. Her ürettiğimiz şeyle gurur duydum. Çok içime sinen, güzel bir iş oldu. ‘Benimki’, iTunes’ta bir numara. 38 milyona yaklaşan bir izleme olmuş. Hem başarısı hem de içime sinmesinden dolayı çok mutluyum.

Geçen yıl önce klip çekimi yapıldı, sonra şarkıyı yazdınız. Peki bu yıl?

Hep öyle yapıyoruz. Klip eylül sonunda çekiliyor, sonra bana görüntüler geliyor ve hikayeyi hayal etmeye başlıyorum. Şarkıyı, görüntünün üzerine yaptığım için film müziği gibi oluyor. Stüdyoya girip Ozan’la (Çolakoğlu) müziğini yapıyorum, sonra dinleye dinleye, görüntüleri seyrede seyrede bir şeyler bulmaya çalışıyorum. “Benimki” lafı birden aklıma geldi ve oradan yola çıktım. Hep öyle oluyor zaten, “Bulmam lazım derken” değil de, birden aklıma düşüyor.

Haberin Devamı

Twitter’da sizin için ‘Mevsimlik işçi’ yorumu yapılmış...

Popüler bir şey yaptığınız zaman üzerinden mizah çok oluyor. Olması da güzel, sonuçta bu işin popülerliğini ispatlayan bir şey. Akıllıca esprilere gerçekten çok gülüyorum. Ama birtakım espriler var ki, yapanını komik duruma düşürüyor. O farkı iyi anlamak lazım.

Sosyal medyada hakkınızda yazılanları takip eder misiniz?

Twitter ve Instagram’dan bakıyorum, rapoları da geliyor. Artık herkes takip ediyor. Sosyal medya çok büyük bir güç. İnsanlar her an herkese, birbirine ulaşmak istiyor. Ne yapıyorsa paylaşmak istiyor. Eskiden dedikoduyu telefonda anlatırlardı, şimdi paylaşıyorlar.

‘Baba olmak istiyorum’

Müzik çalışmaları dışında fazla ortalarda görünmüyorsunuz. Artık daha korunaklı mı yaşıyorsunuz?

Çok fazla çıkmıyorum. Yemeklere gidip, evime dönüyorum. Gece 03.00 - 04.00’lük olmadım uzun zamandır. Ayda yılda bir çıkıyorum. Biraz yaşam şeklimi değiştirdim, sakinliği seçtim. Erken yatıp, erken kalkıyorum. Böyle daha yaratıcı olduğumu düşünüyorum. Zaten sabahları daha çok üreten biriyim.

Haberin Devamı

Birlikteliğinizin bu değişimde etkisi var mı?

1.5 - 2 seneye yaklaşan bir ilişkim var. Hayat şeklimi biraz da o (Hazal Emre) değiştirdi aslında. Daha sakin, huzurlu yaşamaya başladım.

Evlilik var mı gündemde?

Aslında hep gündemde. Ama gerçekten bu tempoda, böyle yaşarken evlenmek doğru mu bilemiyorum. Baba olmayı çok istiyorum, en çok istediğim şey o. Ama çocuk büyürken evde olmayan bir baba olmak istemiyorum. Her şeyi kaçırdıktan sonra neye yarayacak... Ne zaman ki bu tempo sakin bir yere oturur o zaman.

‘Aramızda ömürlük bağ var’
Konserler nasıl gidiyor?
Ankara ve Antalya konserlerinden sonra Ramazan nedeniyle kısa bir ara olacak. 4 Ağustos’ta Harbiye Açıkhava konseri var, gerçekten heyecanla beklediğim konserlerden biri. Onun için şimdiden çalışmaya başladık.
Hayranlarınız sizi çok sahipleniyor bildiğim kadarıyla. Bu ne hissettiriyor?
Evet, konserlere gelen çok sıkı fanlarım var. Her konserde ön sıralarda yerlerini alıyorlar. Tekirdağ, Manisa, Afyon her yere geliyorlar. “Burada da mı siz?” diyorum. Hakikaten otobüsle benden önce şehre varıp hazırlık yapıyorlar. Onlarla aramızda ömürlük bir bağ var. Kıymetini bilmeye çalışıyorum, bu sevgi hiçbir şekilde elde edilemeyecek bir şey.
‘Hayalim birine albüm yapmak’
Yeni albüm çalışmalarına başladınız mı?
Şu an için hayır. Biraz tedirginim o konuda çünkü çok hızlı tüketiliyor her şey. İnsanlar koca albümden 1- 2 şarkıyı seçiyorlar, diğerlerini unutuyorlar. Böyle düşünüyorum ama bir taraftan da o heyecanı özledim. İnşallah seneye olur.
Yeni bir ismin parlaması daha mı zor artık?
Çok zor hem de! Herkesin beğenisini alıp yürümek çok zorlaştı çünkü fikir belirten kişi sayısı arttı. Eskiden çok daha az müzik yazarı vardı, hatta köşe yazarı bile daha azdı. Şu an herkes fikrini her yere yazıyor. Birileri sırf farklı olmak için beğenmediğini söylüyor. Böyle olunca da insanların bütün hevesini, enerjisini kırıyorlar.
Sizden destek isteyen oluyor mu?
Elimden geldiğince bir şeyler yapıyorum. Hayalimde birine komple yardım etmek, albüm yapmak var. Şarkılardan prodüksiyonuna
her şeyiyle ilgilenmek istiyorum. Birine yol açsam da olur. Ama karşıma çıkması lazım...