Gündem Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri verildi

Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri verildi

19.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sakıp Sabancı’nın genç sanatçıları teşvik için başlattığı Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri önceki gün Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden dereceyle mezun olan dokuz öğrenciye verildi

Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri verildi

Sanatı desteklemek, gençleri sanata yönlendirmek ve başarılarını teşvik etmek amacıyla Sakıp Sabancı’nın 1994 yılında başlattığı Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri töreni, önceki gün Sakıp Sabancı Müzesi The Seed Etkinlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkan Sabancı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Yalçın Karayağız’ın ev sahipliğinde bu yıl 22’ncisi düzenlenen ödül törenine, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Sabancı ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan’ın yanı sıra Türkan Sabancı, Erol Evgin, Halit Kıvanç, Türkan Gürsel ve Esin Demirören’in de aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

Haberin Devamı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kayhan Ülker’in konuşmasıyla başlayan tören Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı mezunlarından 84 yaşındaki Fatma Mihriban Aktarı’nın konuşmasıyla devam etti. Aktarı genç sanatçılara öğütlerde bulunarak okumaktan vazgeçmemelerini söylerken, “Ne mutlu ki yarım bırakmak zorunda kaldığım eğitimime 2011 yılındaki afla geri dönüp tekrar başlayabildim ve bugün burada ödül alan arkadaşlarımla beraber eğitimimi tamamladım” dedi. Aktarı’nın konuşması ayakta alkışlandı.

Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri verildi


Türkan Sabancı törende konuşma yaptı. Bu yıl mezun olan 84 yaşındaki Fatma Mihriban Aktarı da törende söz aldı.

200’e ulaştı

Haberin Devamı

Törende Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı opera anasanat dalı öğrencileri Vivaldi, Mozart ve Çaykovski’nin de aralarında bulunduğu müzisyenlerin eserlerinden oluşan küçük bir şan konseri verdi. Konserin ardından konuşan Türkan Sabancı, “Sanatçı çocuklara ödül vermekten çok mutluyuz. Onların bundan sonraki hayatlarında çok mutlu olmasını, daha ileriye gitmesini dilerim” dedi.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan konuşmasına Sakıp Sabancı’yı anarak başladı. “Sakıp Sabancı, sanatın ve sanatçının toplumların zenginliği olduğuna inanırdı ve sanatçıların başarılarının ödülle taçlandırılmasını isterdi” sözleriyle başladığı konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Biz de Sabancı Vakfı olarak onun bu değerli vasiyetini sahiplenip yeni nesillere devrederek sürdürmeye çalışıyoruz.”

Koyunsağan, konuşmasının ardından ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödüllerini takdim etti. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin resim, heykel ve geleneksel Türk sanatları bölümlerinden ilk üç dereceyle mezun olan dokuz öğrenciye toplam 240 Cumhuriyet altını değerinde Türk Lirası verildi. Sabancı Vakfı tarafından verilen ödüllerde bugüne kadar ödül alan genç sanatçı sayısı ise 200’e ulaştı.