Şakşuka nasıl yapılır, sıkça aranan tariflerimizden biri. Patlıcana olan hayranlığımız ve geleneksel lezzetlere olan düşkünlüğümüz ile sofralarımızda görmek istediğimiz şakşukanın en pratik ve en lezzetli halini sizinle paylaşıyoruz.

Nefis şakşuka tarifine geçmeden önce size diğer patlıcan lezzetlerinden bahsedelim.

Patlıcan yemekleri

* Yepyeni bir lezzet: Ratatuy

* Patlıcan Oturtma

*Patlıcan kebabı

*Karnıyarık

* Patlıcan Lazanya

* Patlıcan köfteli hamburger tarifi



Şakşuka nasıl yapılır?
Pratik ve lezzetli bir yapıma sahip olan şakşukanın tarifine geçelim.

Malzemeler
*4 patlıcan
*Yeşil biber
*1 kuru soğan
*Sarımsak
*4 domates
* ½ kaşık salça
* ½ bardak su
*1 küp şeker
*Baharatlar

Yapılışı
Patlıcanlarınızı orta büyüklükte küp küp doğrayın ve tuzlu suya koyarak acısını alın. Tavaya yağ koyup ince ince doğradığınız soğan, sarımsak ve biberleri kavurun. Ardından salça ve daha sonra da domatesleri ekleyin. Baharatlar ve şekeri de ekleyin ve son olarak suyunu dökün.

Bu esnada patlıcanları kızartıp yapını çekmesi için peçetenin üzerine koyun.  Sosunuz suyunu çektikten sonra ocaktan alınır ve patlıcanla karıştırılır.
Afiyet olsun


Abant Kebabı