Geri Dön

Şakşuka tarifi

Ramazan’ın gelmesiyle yemek tarifleri aramaları da hızla arttı. ‘Şakşuka nasıl yapılır?’da bu aramalardan biri. Şakşuka nasıl yapılır, malzemeler nelerdir öğrenip güzel bir yemek yapmak istiyorsanız buyurun haberimize. İşte şakşuka nasıl yapılır ayrıntılı anlatım.

Şakşuka tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

*4 patlıcan
*Yeşil biber
*1 kuru soğan
*Sarımsak
*4 domates
* ½ kaşık salça
* ½ bardak su
*1 küp şeker
*Baharatlar

Şakşuka Nasıl Yapılır?

Patlıcanlarınızı orta büyüklükte küp küp doğrayın ve tuzlu suya koyarak acısını alın.

Tavaya yağ koyup ince ince doğradığınız soğan, sarımsak ve biberleri kavurun.

Ardından salça ve daha sonra da domatesleri ekleyin.

Baharatlar ve şekeri de ekleyin ve son olarak suyunu dökün.

Bu esnada patlıcanları kızartıp yapını çekmesi için peçetenin üzerine koyun.

Sosunuz suyunu çektikten sonra ocaktan alınır ve patlıcanla karıştırılır.


Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber