Salata çeşitleri; sebzelerin, meyvelerin, balıkların, etlerin, baharatların bir araya gelecek oluşturduğu, her mevsimde kendine has lezzetleri olan, ister sade ister yemeklerle birlikte yenilsin hep sofralarımızda olan şahane lezzetlerdir. Bu nedenlerle salatasız sofraya oturmayanlara salata çeşitleri haberi yaparak pratik salata tarifleri veriyoruz.

Salata çeşitleri eskiden mevsimine göre değişiklik göstersene günümüzde sebze ve meyveleri hemen her mevsimde bulabildiğimiz için yaz kış istediğimiz salata tarifini dilediğimiz gibi yapıyoruz. Ancak siz de çoban salata, mevsim salata, göbek salata dışında artık farklı tatlar tatmak istiyorsanız salata çeşitleri haberimize bayılacaksınız…
 


Salatanın makarna ile buluşması
Başlı başına bir öğün olabilecek kadar doyurucu, bir sonraki öğünde tekrar yemek isteyeceğiniz kadar lezzetli bir salata tarifi ile karşınızdayız.

Malzemeler
*Makarna
*Brokoli
*Akdeniz kıvırcığı
*Beyaz peynir
*Zeytin
*Mısır
*Limon
*Tuz
*Zeytinyağı
*Dilediğiniz baharatlar

Yapılışı
Öncelikle bir paket makarnayı çok hamur olmayacak şekilde haşlayın. Küçük makarna olmasını tavsiye ederiz. Geniş bir salata kâsesinin için e haşladığınız ve hafif soğuttuğunuz makarnayı alın üzerine, önceden haşladığınız brokolileri ve diğer malzemeleri ilave edin. Hafifçe karıştırın. Daha sonra başka bir kasede yağ, limon, baharatlar ve tuzu karıştırın. Salatanızın üzerine dökün.

Afiyet olsun



Avokadolu salata

Malzemeler
*Avokado
*Fesleğen
*Çeri domatesi
*Sarı domates

Soslar
*Balzamik sirke
*3 yemek kaşığı bal

Tatlandırıcı ve Baharat
*Tuz

Yağlar ve Sirkeler
*Zeytinyağı
*Mozzarella peyniri topları

Yapılışı
Domatesleri iki bölüp bir kabın içine alın. Avokadoları soyduktan sonra küp küp doğrayın. Fesleğenleri de doğradıktan sonra bütün malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırın. Üzerine peynir toplarını ekleyin. Daha sonra sirke bal tuz ve zeytin yağını karıştırıp dökün ve hafifçe karıştırın.

Afiyet olsun

 
Ton balıklı salata
*Taze tere
*Ton balığı
*Soğan
*Roka
*Greyfurt
*Sivri  biber
*Tere tohumu (öğütülmüş)
*Biberiye
*1 limon suyu
*Zencefil tozu
*Turp

Yapılışı
Yeşilliklerin tamamını iri kalacak şekilde doğrayın. Turpu rendeledikten sonra, soğan ve biberleri de doğrayıp ekleyin. Greyfurdu küp küp doğrayın. Doğradığınız tüm malzemeleri yeşilliklerin içine ekleyin. Üzerine ton balığını limon suyunun içine koyun daha sonra zencefil ve tere tohumunu da ekleyin ve karıştırın.
Bu karışımı da salatanın üzerine dökün, hafifi karıştırın.

Afiyet olsun

Yumurtanın Tazeliği Nasıl Anlaşılır?