Geri Dön
Salda Gölü nerede? Salda Gölü'ne nasıl gidilir?

Salda Gölü nerede? Salda Gölü'ne nasıl gidilir?

Salda Gölü benzersiz doğası, bembeyaz kumları ve açık mavi deniziyle en gözde yerlerden biri. Peki Salda Gölü nerede, nasıl gidilir? Salda Gölü görselleri ve ulaşım hakkında bilgiler...

Tosun Paşa
Tosun Paşa

Salda Gölü nerede?

Burdur şehrine bağlı Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü, ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıktadır.


Salda Gölü yapısı

Tektonik bir göl olan Salda, ormanlarla çevrelenmiş tepelerin arasında, alüvyonal ovalarla çevrilidir ve kayalık arazilerden oluşur. Yüzey özellikleri Mars'ın yüzeyiyle benzerlik gösterir.

57 kilometre kare alanı kaplar ve 185 metre derinliğe (ölçübilen) sahiptir. Bin 193 metre yükseliktedir.

Salda Gölü 1989 yılında Sit Alanı ilan edilerek korumaya alanmıştır. 1992 yılında ise kısmi olarak yapılaşmaya izin verilmiş ve koruma derecesi düşürülmüştür.

Salda Gölü'nün beyaz kumlara ve beyaz bir yapıya sahip olmasının sebebi, içerisinde bulunan tatlı soda suyunun içerdiği magnezyumun, gölün içerisindeki bakteriler tarafından minerale çevrilmesidir.

Salda Gölü'ne nasıl gidilir?

Burdur'a bağlı Yeşilova ilçesinin merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan bölgeye gitmek için Burdur, Antalya ve Denizli otogarlarından direkt otobüsler bulunuyor. Burdur üzerinden gitmek içinse Hacılar-Yeşilova güzergahı takip edilebilir. Genel olarak Yeşilova'ya giden araçlar tercih edilmelidir.

Salda Gölü/2006 yılı görseli

Benzer İçerikler