Gündem Rakı içiliyor diye festival basan şüpheli rakı sofrasında...

Rakı içiliyor diye festival basan şüpheli rakı sofrasında...

14.12.2015 - 17:53 | Son Güncellenme:

Adana'da şalgam-kebap festivalini rakı içiliyor diye silahla basanlarla ilgili şaşkına çeviren gelişme. "Bizim milli içkimiz ayrandır" diyen zanlılardan ikisi facebook'tan rakı-şalgamlı fotoğraflarını paylaşmış. Bazılarının yaralamadan kaydı var. Bir tanesi festivalden 7 gün önce viski ve çikolatayı sayfasında paylaşmış. Profilinin altına dev-sol yazmış. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerin 6'sı da 'adli kontrol' şartıyla serbest kaldı.

Rakı içiliyor diye festival basan şüpheli rakı sofrasında...

ADANA’da binlerce kişinin katıldığı 'Kebap ve Şalgam Festivali’ni basıp silahla ateş eden, masalara sopa ve döner bıçağı ile vurarak kaçan aynı aileden Cumali P. (32), Ömer P. (30), Sadık P. (24), Mehmet P. (35) ile Hakan Y. (25) ve Aykut Y. (22), 'genel güvenliği tehlikeye sokmak ve meksun mahalde silah kullanmak’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Rakı içiliyor diye festival basan şüpheli rakı sofrasında...

Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi’ne getirilen şüpheliler, eylemi kendi başlarına hareket ederek gerçekleştirdiklerini festivalde ibadethanelere saygısızlık yapıldığını ileri sürdü. Şüpheliler, gazetecilere "Her gün askerimiz, polisimiz şehit edilirken festival mi düzenlenir? Bizim milli içeceğimiz ayrandır" diye bağırdı. Bazılarının 'adi suç’ olarak adlandırılan yaralamadan suç kaydı olduğu saptanan baskıncılar sağlık kontrolünün ardırdan ’genel güvenliği tehlikeye sokmak ve meskun mahalde silah kullanmak’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

Rakı içiliyor diye festival basan şüpheli rakı sofrasında...

Sarıyakup Mahallesi’ndeki tarihi Kazancılar Çarşısı ile Büyüksaat Kulesi’nin bulunduğu Ali Münif Yeğenağa Caddesi’nde geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen ve sosyal medya üzerinden toplanan binlerce Adanalı’nın katıldığı Şalgam-Kebap Festivali’nin yapıldığı alana giren saldırganlar, pompalı tüfek ile havaya ateş açıp, döner bıçakları ve sopalarla masa ve sandalyeleri tahrip etmiş ’Burada rakı içirmeyiz’ diye bağırmışlardı.

Haberin Devamı

PROFİLİNDE RAKI-ŞALGAMLI FOTOĞRAFLAR VAR

Kebap-Şalgam festivaline katılanların üzerine pompalı tüfekle ateş açıp bıçak ve sopalarla saldıran 6 şüpheliden Sadık P. ile Aykut Y. sosyal paylaşım sitesindeki profil sayfaları ise poliste verdikleri ifadeleri ile yaptıkları arasındaki çelişkiyi ortaya koydu. Rakı ve şalgam ile çekilmiş fotoğrafını profil fotoğrafı yapan Sadık P. "Bizim milli içkimiz ayrandır" diye ifade vermesi şaşkınlık yarattı.

Rakı içiliyor diye festival basan şüpheli rakı sofrasında...

VİSKİ FOTOĞRAFI PAYLAŞTI...

Festivalden 5 gün önce 7 Aralık’ta viski ve çikolatayı sayfasında paylaşıp, 'Bu kadar o.. çocuğu varken biz rakı içtik diye mi cehenneme gideceğiz?" yorumu yapan şüphelilerden Aykut Y. ise, kapak fotoğrafının altında ’Dev-Sol’ ibaresi yazması dikkat çekti.

6 ŞÜPHELİ DE SERBEST
6 şüpheli de çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece ’adli kontrol’ kaydıyla serbest bırakıldı.